Lietuvos vaikus savinasi lenkų šeimos

Mūsų šalies tarnybos išsiaiškino apie dar vieną - jau šeštą vaiką, kuris išvykęs atostogų pas Lenkijos piliečius, namo negrįžo. Paaiškėjo, kad berniukas Lenkijoje gyvena jau porą metų. Neseniai vaiko mama sužinojo, kad sūnaus globėjai per teismus siekia oficialiai įteisinti jo globą. Ar motinai pavyks susigrąžinti sūnų, neaišku, nes Lenkijos piliečiai vaikų iš Lietuvos lengvai nepaleidžia.

Kaip lenkams pavyksta apeinant įstatymus priglobti lietuvių vaikus? Reportažą apie tai žiūrėkite sekmadienį 21 val. 20 min. per „Lietuvos ryto“ televiziją.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Kaip lenkams pavyksta apeinant įstatymus priglobti lietuvių vaikus? Reportažą apie tai žiūrėkite sekmadienį 21 val. 20 min. per „Lietuvos ryto“ televiziją.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2013, 1:36 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:20 AM

Kaip lenkams pavyksta apeinant įstatymus priglobti lietuvių vaikus? Kokius vaidmenis šioje sistemoje atlieka sostinėje esančios „Vilnios“ pagrindinė mokykla ir Gdynėje įsikūręs labdaros fondas „Širdis vaikams“?

Reportažą apie tai žiūrėkite sekmadienį 21 val. 20 min. laidoje „24/7“, kurią veda žurnalistė Daiva Žeimytė, per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Laidoje taip pat išgirsite apie rusų sprendimą, kad Baltijos atominė elektrinė Lietuvos pašonėje Kaliningrade bent jau kol kas nebus statoma. Branduolinės energetikos priešininkai džiaugiasi, o atominės šalininkai sako: jei rusai nestato, mums statyti būtinai reikia.

Trečioji laidos tema - pasklidus gandams esą komercinis bankas „Swedbank“ bankrutuoja, Vakarų Lietuvos gyventojai plūstelėjo atsiimti savo santaupų. Vadinasi, žmonių pasitikėjimo bankais bent jau kol kas nepadidino ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, praėjusią savaitę metiniame pranešime teigusi, kad uždarius du bankus, šalies finansinė sistema vėl tapo stabili ir patikima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.