Etikos brūzgynuose – sumaištis

Tarp trijų pušelių – lyg po Afrikos džiungles. Taip pastaruoju metu, regis, klaidžioja Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jun 25, 2013, 7:40 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:44 AM

Gavę skambų prezidentės antausį dėl šiurkščių procedūrinių pažeidimų balsuojant dėl Medžioklės įstatymo pataisų, etikos sargai, regis, pasirengę atkišti ir kitą skruostą.

Kitaip sunku paaiškinti jų sprendimus dėl kolegų galimų viešųjų ir privačių interesų ir kitokių konfliktų. Tiksliau, dėl neregėtos drąsos mesti skundus į šiukšlių dėžę. Praėjusią savaitę taip atsitiko ne kartą.

Etikos sargams pasirodė nė motais Trakų rajono mero prašymas įvertinti nesankcionuotame mitinge dalyvavusio Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos nario J. Narkevičiaus elgesį.

Į sąšlavyną nukeliavo ir A. Kubiliaus skundas dėl teisiamos Darbo partijos (leiboristų) atstovų Seimo salėje keliamos netvarkos, ir konservatorės R.J uknevičienės abejonė, ar anksčiau Atsinaujinančių energetikos išteklių asociacijai vadovavęs A.S kardžius gali diriguoti problemas energetikoje tirsiančiai laikinajai komisijai.

Kiek labiau pasisekė tik konservatoriui A. Anušauskui. Jo skundą dėl B. Bradausko galimo interesų konflikto, kai su juo susijusi įmonė laimėjo Susisiekimo ministerijos konkursą, etikos sargai nurodė tobulinti.

Mat tarsi iš mėnulio nukritę parlamentarai staiga užsiplieskė: ko iš mūsų norima?

Dar didesnį kai kurių etikos sergėtojų pyktį sukėlė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) atsiųsta medžiaga dėl įtarimų sukėlusių buvusios ūkio ministrės B. Vėsaitės kelionių per pakartotinius rinkimus.

Artėjančių atostogų nuotaikų apimti tautos išrinktieji kolegas iš VTEK dėl šio akibrokšto nutarė išsikviesti „ant kilimo”.

Tiesa, tokių užmojų kiek išsigandę etikos sargai vėliau aiškino, kad su VTEK nariais ketina tik draugiškai pasitarti.

Tik kažin ar iš tų pasitarimų bus naudos. Juk pasiklysti tarp trijų pušų vis dažniau sugeba ir pati VTEK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.