Homoseksualų reklama bus transliuojama nacionalinės televizijos eteryje

Nors Lietuvos gėjų lyga (LGL) raštu kreipėsi į Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją (LRT) prašydama pateikti socialinės reklamos įkainius, gavęs tokį kreipimąsi televizijos vadovas Rimvydas Paleckis nusprendė patarimo kreiptis į Nacionalinio transliuotojo tarybą.

LRT taryba neįžvelgė kliūčių transliuoti Lietuvos gėjų lygos (LGL) socialinę reklamą ir įpareigojo LRT vadovybę veikti pagal įstatymus.<br>D. Umbrasas
LRT taryba neįžvelgė kliūčių transliuoti Lietuvos gėjų lygos (LGL) socialinę reklamą ir įpareigojo LRT vadovybę veikti pagal įstatymus.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Jun 25, 2013, 5:36 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:13 AM

Susipažinusi su administracijos pateikta informacija LRT taryba įpareigojo LRT vadovybę veikti įstatymų nustatyta tvarka.

Į posėdį atvykusi registruota lobistė Dalia Mikalauskaitė, ginanti visuomenės interesą, klausė, ar LRT taryba susipažinusi su socialinės reklamos turiniu, ar tai nebus vienos grupės gyvenimo būdo propagavimas televizijos eteryje.

Į šį klausimą LRT tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis atsakė, kad su šia reklama tarybos nariai turėjo galimybę susipažinti, nes ji skelbiama viešai. Be to, ji buvo transliuojama ir „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje.

Įvykis neeilinis ir rezonansinis

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius lrytas.lt teigė norėjęs informuoti LRT tarybą apie rezonansinį atvejį, tačiau neneigė, kad teisinių galimybių netransliuoti socialinės reklamos nėra.

„Vykdysiu bet kokį LRT tarybos sprendimą. Žinoma, ne dėl kiekvienos reklamos kreipiamės į LRT tarybą, bet šis atvejis išskirtinis – rezonansinis“, – prieš LRT tarybos posėdį kalbėjo A. Siaurusevičius.

LGL dėl socialinės reklamos į LRT raštu kreipėsi dar gegužės mėnesį. Rašte buvo prašoma pateikti socialinės reklamos transliavimo įkainius, tačiau televizijos vadovas R. Paleckis apsisprendė nekvaršinti sau galvos ir kreipėsi į aukščiausiąjį nacionalinio transliuotojo organą – LRT tarybą.

Buvo prašoma įkainių

Pasak Vladimiro Simonko, įkainių buvo prašoma, kadangi LGL žada sumokėti už socialinės reklamos transliavimą. Esą tik gavus įkainius būtų galvojama, ar socialinę reklamą transliuoti LRT eteryje.

„Gegužės 6 dieną raštu kreipėmės į LRT generalinį direktorių A. Siaurusevičių, kopiją išsiuntėme Švietimo ir mokslo komitetui Seime“, – apie kreipimąsi į LRT pasakojo jis.

Tiesa, LGL vadovas kartą jau viešai yra pareiškęs, kad socialinės reklamos klipai bus transliuojami nacionalinės televizijos eteryje.

LGBT eitynės „Už lygybę“ vyks liepos 27 dieną Vilniuje. Savivaldybė su organizatoriais suderino vietą Upės gatvėje, tačiau tokį sprendimą organizatoriai apskundė teismui.

 Birželio 20 dieną savo galutiniu ir neskundžiamu sprendimu Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybę derinti LGBT eitynių vietą iš naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.