Seimas nepritarė prokuratūros veiklos ataskaitai

Antradienį Seimas nepritarė

D. Valio pristatyta prokuratūros 2012 metų veiklos ataskaita nesužavėjo Seimo narių.<br>R. Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
D. Valio pristatyta prokuratūros 2012 metų veiklos ataskaita nesužavėjo Seimo narių.<br>R. Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 25, 2013, 6:27 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:09 AM

Tokį sprendimą parlamentarai priėmė išklausę generalinio prokuroro Dariaus Valio pristatytą prokuratūros 2012 metų veiklos ataskaitą.

Už Seimo nutarimo projektą „Dėl Lietuvos Respublikos prokuratūros 2012 metų veiklos ataskaitos“ po pateikimo balsavo 31 Seimo narys, prieš buvo 28, susilaikė 32 parlamentarai.

Nepritarus po pateikimo, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas turės tobulinti šį projektą.

Nutarimo projekte buvo siūloma nustatyti Lietuvos prokuratūros 2013-2016 metų prioritetines veiklos kryptis, pavyzdžiui, stiprinti baudžiamojo persekiojimą dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų; organizuotų grupių ir nusikalstamų susivienijimų padarytų nusikaltimų; vaikų seksualinio išnaudojimo; neteisėto praturtėjimo ir nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo; nusikaltimų elektroninių duomenų ir informacinių sistemų saugumui; kontrabandos, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Nutarimo projekte siūloma stiprinti kriminalinės žvalgybos veiksmų teisėtumo kontrolę ir koordinavimą. Tarp prioritetų yra ir viešojo intereso gynimas valstybės teisių ir teisėtų interesų gynimo srityje; vaiko teisių ir teisėtų interesų gynimo srityje; baudžiamojo proceso procedūrų supaprastinimas. Nutarimo projekte, kuris nesulaukė palaikymo, buvo kalbama ir apie prokuratūros administravimo tobulinimą, išteklių (žmogiškųjų, finansinių, infrastruktūros) efektyvesnį valdymą.

Beje, Seimas birželio mėnesį nepritarė ir Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkės Dianos Korsakaitės 2012 metų veiklos ataskaitai, primena ELTA.

Už Seimo nutarimo projektą „Dėl Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2012 metų veiklos ataskaitos“ balsavo 33 Seimo nariai, 1 buvo prieš, susilaikė 55 parlamentarai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.