B. Vėsaitei duobę kasė statybinių medžiagų pardavėjai?

Buvusi ūkio ministrė socialdemokratė Birutė Vėsaitė įtaria, kad ją žiniasklaida pajuokų objektu pavertė sąmoningai. Už tai, anot ministrės, žiniasklaidos verslininkams galėjo būti sumokėta.

Seimo komisija teigia, kad buvusi ūkio ministrė, parlamentarė Birutė Vėsaitė nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų skrisdama į Kazachstaną bendrovės „Arvi“ užsakytu lėktuvu.<br>V. Balkūnas
Seimo komisija teigia, kad buvusi ūkio ministrė, parlamentarė Birutė Vėsaitė nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų skrisdama į Kazachstaną bendrovės „Arvi“ užsakytu lėktuvu.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 26, 2013, 3:32 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:33 AM

„Matau visoje žiniasklaidoje „Moki-veži“ reklamą. Kodėl negalima paprašyti šalutinės paslaugėlės: „kalkite šitą „brudą“, kuris kapstosi“, jeigu norite gauti reklamos. Bet aš negalėjau užsimerkti, nes nuostoliai būtų man nurašyti“, - Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje trečiadienį teigė buvusi ministrė, paklausta, kodėl žiniasklaida iš jos taip šaipėsi ir ją kritikavo.

Statybinių medžiagų tinklas „Moki-veži“ yra siejamas su buvusiu ūkio ministru Dainiumi Kreiviu. Jis turi 40 proc. įmonės „Catus“ akcijų. Tuo tarpu „Catus“ valdo kontrolinį „Moki-veži“ prekybos tinklą turinčios įmonės „Makveža“ akcijų paketą.

B. Vėsaitė komisijos posėdyje leido suprasti, jog žiniasklaidai buvo sumokėta, kad ši iš jos šaipytųsi ir kritikuotų. Ministrė sako, kad papuolė į kritikos taikiklį, nes tapusi ministre pradėjo domėtis buvusių ministrų darbais ir esą rado įvairių pažeidimų, pinigų švaistymo faktų.

Verslininkai B. Vėsaitės pareiškimų nekomentuoja.

Ministrė tapo pajuokų objektu jau pirmosiomis darbo savaitėmis, kai kalbėdama viešai pradėjo painiotis kokiai ministeterijai vadovauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.