Premjeras išvengė sankcijų už įtartinas keliones po provinciją

Ištyrusi premjero Algirdo Butkevičiaus ir jo ministrų elgesį per pakartotinių Seimo rinkimų kampaniją Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) jiems rekomendavo vengti su agitacijomis sutampančių kelionių po Lietuvą naudojant tarnybinį transportą.

Balsuoti už partijos bičiulis važinėdamas po Lietuvą ragino ir premjeras Algirdas Butkevičius
Balsuoti už partijos bičiulis važinėdamas po Lietuvą ragino ir premjeras Algirdas Butkevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 26, 2013, 6:21 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:22 AM

A. Butkevičiaus ir jo partijos bičiulių – Juozo Bernatonio, Juozo Oleko, Vytenio Andriukaičio bei „tvarkiečio“ Dailiaus Barakausko vizitai į rajonus, kuriuose šį pavasarį vyko pakartotiniai rinkimai į Seimą, etikos sargų neliko nepastebėti.

Ministrai darbo metu į Biržus, Kupiškį, Zarasus, Visaginą bei Ukmergę važiuodavo tarnybiniu transportu. Ryte surengę kelis oficialius ar pusiau oficialius susitikimus su vietos verslininkais, bendruomenių atstovais, vakare jie pasinerdavo į agitacijos renginius.

Per vizitus premjerą ir kitus ministrus paprastai lydėdavo partijų kandidatai į Seimą, todėl Seimo opozicijai kilo įtarimų, kad kelionės į šiuos rajonus buvo surengtos tyčia norint pareklamuoti kandidatus į Seimą.

Ministrų ir premjero elgesį tyrusi VTEK neįrodė, kad šie politikai už mokesčių mokėtojų pinigus po rajonus vyko nepagrįstai – vizitai buvo oficialūs. Tačiau etikos sargams užkliuvo faktas, kad ministrus ir premjerą lydėjo kandidatai į Seimą, buvo organizuojami agitaciniai renginiai.

Todėl VTEK nutarė rekomenduoti politikams vengti tokių kelionių. Sprendimas nepriimtas tik dėl V. Andriukaičio. Jo elgesys bus svarstomas toliau.

„Rengiant tarnybines komandiruotes siūlome vengti susitikimų su kandidatais į Seimą“, – portalui lrytas.lt sakė VTEK sekretoriato vadovas Tomas Čaplinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.