Viešųjų darbų – ir prie Dzūkijos ežerų

Karštomis dienomis Dzūkijos ežerus apgulusius poilsiautojus perspėjimais ir baudomis tvarkos mokė aplinkosaugininkai, o valyti prišiukšlintų pakrančių atskubėjo ir viešuosius darbus atliekantys asmenys.

Avirio ežero pakrantė daug kur priminė sąvartyną.<br>Ž. Šilinskas
Avirio ežero pakrantė daug kur priminė sąvartyną.<br>Ž. Šilinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Jun 27, 2013, 3:05 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:48 AM

Dzūkijos jūra vadinamas Dusios ežeras (Lazdijų r.) per karščius vilioja vandens pramogų mėgėjus, o ypač gausiai jų sulaukė per Joninių savaitgalį – apie poros tūkstančių.

Poilsiautojai apgula ir čia įsikūrusios Metelių regioninio parko direkcijos pastatą.

Netrūksta jų ir prie netoliese tyvuliuojančių mažesnių – Metelio ir Obelijos.

“Mūsų darbuotojai stebi, kaip poilsiautojai elgiasi vandenyje ir pakrantėje. Ne vieną teko perspėti patraukti automobilį toliau nuo kranto, užgesinti neleistinoje vietoje sukurtą laužą ar susirinkti šiukšles. Su visais pavyko susitarti gražiuoju, todėl baudų kol kas neskyrėme”, - teigė Metelių regioninio parko direktorius Ramūnas Krugelis.

Jis pastebėjo, kad ilgalaikis prevencinis darbas davė rezultatų – daugiau poilsiautojų įvairias atliekas stengiasi sudėti į šiukšlių maišus, nors dar pasitaiko ir metančių aplink savo palapines.

Nuo pat pirmadienio ryto šiukšlintojų palikimą prie Dusios ėmėsi tvarkyti keturi viešuosius darbus atliekantys Lazdijų rajono gyventojai.

Viešųjų darbų zonos išsiplėtė ir prie kitų ežerų ne tik šiame rajone.

Ypatingai skaidriu vandeniu ir smėlėtu dugnu poilsiautojus traukia ir Avirio ežeras netoli Druskininkų.

Miškas apaugę krantai teikia pavėsį ir karščiausiomis dienomis, todėl gamtos mylėtojai čia dažnai įsikuria ir ilgesniam poilsiui.

Druskininkų aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai praėjusį šeštadienį reido metu Avirio pakrantėse nubaudė 16 kauniečių ir marijampoliečių, kurie laužus kūreno neleistinose vietose ar buvo pasistatę automobilius ant miško paklotės, apsauginėse pakrantės juostose.

Daugeliui teko aiškinti, kad poilsio vietoje draudžiam mėtyti šiukšles, kurios mėtėsi net ir prie pat palapinių durų.

“Skyrėme minimalias baudas po 50 litų, nes jie anksčiau nebuvo padarę tokių pažeidimų. Tačiau ne su visais pažeidėjais pavyko ramiai susikalbėti. Kai kurie neblaivūs keikėsi, kabinėjosi, bet nurimdavo pagrasinus iškviesti policijos pareigūnus”, - sakė agentūros vedėjas Linas Truska.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.