Žemės ūkio ministerijoje valdininkams kuriama poilsio oazė

Jeigu yra restoranas, kodėl šalia negali atsirasti laisvalaikio centras? Taip mąsto pervargę Žemės ūkio ministerijos valdininkai, užsimoję ir vaišintis, ir sportuoti, ir poilsiauti savo darbo vietoje, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jun 27, 2013, 7:33 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:06 AM

Žemės ūkio ministerija, nuo praėjusios kadencijos besipuikuojanti iš Kauno atsikviesta „Bernelių užeiga”, netrukus gali turėti ir poilsio centrą.

Ši įstaiga irgi būtų įkurdinta po ministerijos stogu.

Tokios sveikatingumo oazės pageidauja ministerijos valdininkų profesinė sąjunga, o jos norus palaimino vadovybė.

Tiesa, kai kurie Žemės ūkio ministerijos vadovai poilsio entuziastus šaldo – tokiems projektams šių metų biudžete pinigų kol kas nenumatyta.

Tačiau kiti tvirtina, kad centras tuojau bus – tik įrengtas pačių valdininkų rankomis ir labai kuklus.

Darbuotojai jaučiasi išsekę

Sumanymas įsteigti poilsio zoną kilo viename pastarųjų ministerijos vadovybės ir profesinės sąjungos atstovų susitikimų.

Buvo svarstomi ne tik administracijos struktūros pakeitimai, kurių griebėsi kojas apšilusi ministerijos valdžia, bet ir valdininkų skundai dėl esą labai sunkių jų darbo sąlygų.

Darbuotojams ypač kelia nerimą artėjantis Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai – esą jie jau dabar turi dirbti daugybę papildomų darbų, be to, turi rengtis kelionėms į įvairias šalis.

Anot valdininkų, taupant ir perkant pigesnį bilietą, iš užsienio į Vilnių reikia grįžti iškart po oficialių susitikimų, o tai esą irgi labai vargina.

Ramindami pavaldinius vadovai guodė, kad ministerijose numatyti specialūs atlyginimų fondai. Jų pinigais bus skatinami asmenys, kurie tiesiogiai vykdys su pirmininkavimu ES susijusias funkcijas.

Pramogautų ministro pašonėje

Dalydamiesi mintimis apie darbo sąlygas profesinės sąjungos atstovai pranešė apie ministerijos darbuotojų prašymą įkurti nedidelį laisvalaikio centrą.

Čia galėtų būti ne tik poilsio zona, bet ir patalpos, skirtos žaisti stalo tenisą, biliardą.

Susitikime dalyvavę viceministrai Mindaugas Kuklierius ir Rytis Šatkauskas pritarė tokiems užmojams ir paprašė parengti konkretų projektą.

Kanclerė nerastų pinigų

„Lietuvos rytui” ėmus domėtis, kaip klostosi centro kūrimo reikalai, ministerijos kanclerė Dalia Miniataitė tvirtino, jog pinigų tokiems užmojams šių metų biudžete nėra numatyta: „Visos lėšos ir investiciniai projektai jau suplanuoti. Be to, darbuotojai, jei prireikia, gali atsipūsti įrengtose poilsio zonose.”

Anot kanclerės, toks projektas galėtų būti pradėtas įgyvendinti ne anksčiau kaip kitais metais, nors dar nėra aiškaus 2014-ųjų ministerijos biudžeto.

Viceministras išdėstė planus

Bet viceministras M.Kuklierius teigė, jog projektas, kuriam per apklausą pritarė net pustrečio šimto valdininkų, jau juda. Tiesa, laisvalaikio centras būtų kuklesnis, negu buvo planuota anksčiau.

„Numatytos patalpos yra nešildomame pusrūsyje, kur dabar stovi keletas senų baldų. Profsąjungos atstovai pasisiūlė tuos baldus pernešti, išvalyti patalpas, pasirūpinti dažais ir perdažyti sienas.

Ten stovėtų keli stalai ir kėdės, kur darbuotojai per pietus kartais suremtų galvas prie šachmatų ar šaškių lentos, gal ateityje surengtų ir turnyrą.

Yra žmonių, lankančių jogą, tapančių, fotografuojančių, mezgančių, turinčių kitokių pomėgių. Jie tariasi, kaip rengti įvairias pamokėles”, – „Lietuvos rytui” pasakojo M. Kuklierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.