Veterinarai vėl kovos su pasiutlige

Lietuvoje pradedamas laukinių gyvūnų oralinės vakcinavimo nuo pasiutligės pirmasis šių metų etapas. Kaip ir kasmet, visoje šalies teritorijoje iš lėktuvų bus mėtomi jaukai su vakcina.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 28, 2013, 12:01 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:17 AM

Laukinių gyvūnų vakcinacija pradedama nuo vakarinio Lietuvos pakraščio, lėktuvai kils iš Klaipėdos oro uosto. Vakcinavimą planuojama baigti rugpjūčio pabaigoje.

„Laukinių gyvūnų vakcinacija mūsų šalyje sistemingai vykdoma nuo 2006 metų. Pasiekti rezultatai nuteikia optimistiškai, ir jie kasmet gerėja.

Pavyzdžiui, 2009 metais buvo užregistruoti 63 pasiutligės atvejai, 2010 metais – 33, 2011 – 14, 2012 metais – 5. Šių metų sausio–birželio mėnesiais nustatytas tik vienas šios ligos atvejis.

Pasiutligės likvidavimo programa bus tęsiama dar dvejus metus po to, kai Lietuvoje nebus užregistruota nė vieno susirgimo“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausioji veterinarijos gydytoja Aušra Leščinskaitė.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įspėja gyventojus, kad radus jaukus su pasiutligės vakcina, jų negalima liesti.

Jeigu jaukai su vakcina aptinkami prie gyvenamųjų namų, būtina apie tai nedelsiant pranešti teritorinei valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, kurios specialistai turi atvykti ir juos paimti. Naminiams gyvūnams šie jaukai nepavojingi, tačiau jų perdozavus galimos komplikacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.