Žmonai ir Seimui parveš po driežą?

Nei smarkios liūtys, nei kitos gamtos išdaigos Seimo nariams – ne kliūtis.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jun 28, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:26 AM

Tuo galima įsitikinti socialiniuose interneto tinkluose skaitant apie kai kurių tautos išrinktųjų žygius už Lietuvos ribų.

Antai paaiškėjo, kad konservatorius M.Adomėnas per galvą vertėsi stengdamasis iš tolimojo Sudano mylimai žmonai Viktorijai pargabenti driežą. Ne bet kokį, o žalią!

Sutuoktinės noras Seimo į tolimąją Afriką komandiruotam politikui – šventas reikalas.

„Atėjo liūčių sezonas ir visi išsislapstė. Bandysiu!” – rašė rankų nenuleidžiantis parlamentaras.

Galima tiktai spėti, kokią užduotį M. Adomėnui kėlė jį į beveik dviejų savaičių kelionę išleidusi Seimo vadovybė, kurioje šiuo metu dominuoja kairieji. Gal rasti raudoną driežą?

Beje, dėl Seimo narių kelionių pastaruoju metu tenka spręsti nemažai galvosūkių.

Išleidusi M. Adomėną driežauti į Afriką ir netgi padengusi jo kelionės draudimo išlaidas, Seimo vadovybė neatrado pagrindo V. Fiodorovo asmeninei kelionei į Briuselį.

Tad bilietus kišenėje jau turėjusiam „darbiečiui” teliko tiesiog sprukti iš posėdžių.

Prieš kelias dienas valdybai pagailo valdiško autobuso dvylikos parlamentarų kelionei į Baltarusiją. Naugarduką, Myro bei Nesvyžiaus pilis ir kitas šio krašto kultūrines įžymybes aplankyti sumaniusiai kompanijai dabar transportą teks samdyti iš savo kišenės.

Užtat Seimo valdyboje vėl atgijo tradicija lengva ranka laiminti nepigiai kainuojančias partines išvykas. Tokiomis kelionėmis buvo pamaloninta ne tik socialdemokratė B. Vėsaitė, bet ir konservatorius A. Kubilius, liberalai E. Masiulis bei G. Steponavičius.

Ne visi politikai skuba girtis veikla svetur – kaip M. Adomėnas driežų gaudymu. Bet, pavyzdžiui, Tunise viešėję socialdemokratas D. Petrulis ir konservatorė A. Bilotaitė iškart raportavo mokę arabus parlamentinės demokratijos formų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.