Nuo pirmadienio į Vilniaus gatves išrieda greitieji autobusai

Pirmadienį Vilniuje startuoja

Greitiesiems maršrutams įrengta 14 km naujų A juostų. Iš jų 8 km įrengti išplatinus gatves.<br>J. Stacevičius
Greitiesiems maršrutams įrengta 14 km naujų A juostų. Iš jų 8 km įrengti išplatinus gatves.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 30, 2013, 1:52 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:58 AM

Nors reformų priešininkai sako, kad tai tik įneš dar daugiau chaoso, Vilniaus valdžia žada greitesnį ir patogesnį susisiekimą, mažesnes transporto spūstis ir sutaupytas milijonines lėšas.

Pagal naująją sostinės viešojo transporto sistemą šalia pagrindų autobusų maršrutų atsiras šeši greitieji maršrutai, kurie važinės kas 5-6 minutes ir keleivius veš pagrindinėmis kryptimis: Stotis-Santariškės, Santariškės-Laisvės prospektas-Stotis, Fabijoniškės-Centras-Oro uostas, Pilaitė-Saulėtekis, Pašilaičiai-Saulėtekis, Naujoji Vilnia-Centras. Taip pat savivaldybė žada privežamuosius maršrutus, kuriais važiuojantys mažos talpos autobusai leis atokiausių Vilniaus rajonų gyventojams pasiekti greitųjų maršrutų stoteles.

Greitiesiems maršrutams įrengta 14 km naujų A juostų. Iš jų 8 km įrengti išplatinus gatves.

Daugiau nei trečdalyje autobusų ir troleibusų stotelių iškabinti atnaujinti viešojo transporto tinklo žemėlapiai, nauji grafikai. Stotelėse, kuriose stos greitųjų maršrutų autobusai, bus įrengti ne tik įprasti viešojo transporto grafikų tvarkaraščiai, bet ir greitųjų maršrutų žalieji cilindrai, pagal kuriuos keleiviai žinos, ar toje stotelėje stos greitasis autobusas. Visuose greituosiuose autobusuose bus įrengtos ir greitųjų maršrutų išklotinės, leisiančios keleiviams susipažinti su maršruto stotelėmis.

Nuo pirmadienio sostinėje dirbs savanoriai, kurie stotelėse dalins medžiagą, aiškins keleiviams, kaip keliauti pasikeitus sistemai.

40-tyje stotelių bus įrengtos atnaujintos švieslentės, kurių maitinimas nebebus susietas su troleibusų tinklu. Tai esą leis išvengti iki tol dažnų švieslenčių gedimų.

Mieste nelieka mikroautobusų, naikinami 8 troleibusų ir autobusų maršrutai, ateityje žadama nemokamai vežti 80-ies sulaukusius vilniečius.

Nuo liepos 1 dienos keičiasi ir iš vairuotojų perkamų bilietų kainos - įsigytas bilietas iš vairuotojo be nuolaidos kainuos 3,50 lito, su 50 proc. nuolaida - 1,75 lito. Jie galios iki paskutinės maršruto stotelės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.