Pakistane nužudytas alpinistas bus laidojamas Karveliškėse

Pakistane teroristų nužudyto alpinisto Ernesto Markšaičio palaikai sekmadienį vakare bus pašarvoti salėje prie palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčios. Taip nusprendė žuvusiojo artimieji. O laidoti E. Markšaitį žadama Karveliškių kapinėse, greičiausiai pirmadienį. Tą portalui lrytas.lt patvirtino Lietuvos alpinizmo asociacijos atstovas Paulius Jakutavičius.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičiusišreiškė užuojautą dėl alpinisto E. Markšaičio žūties teroristinio išpuolio Pakistane metu.<br>D. Umbrasas
Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičiusišreiškė užuojautą dėl alpinisto E. Markšaičio žūties teroristinio išpuolio Pakistane metu.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Jun 30, 2013, 1:36 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:58 AM

Artimieji nenori viešų laidotuvių ir prašo sunkią akimirką gerbti jų šeimos privatumą.

Žuvusio alpinisto kūnas į Lietuvą parvežamas Vilniaus laidojimo rūmų automobiliu. Kaip pasakojo laidojimo rūmų vadovė Jolanta Sprainaitienė, tai aukštus standartus atitinkantis automobilis. Kad kūnas būtų parvežtas kaip įmanoma greičiau, jį pasikeisdami vairuoja du vairuotojai.

Kartu tuo pačiu automobiliu važiuoja ir likęs gyvas alpinistas Saulius Damulevičius.

Vykstama per Lenkiją. Apie vidurdienį automobilis buvo jau prie Bialystoko. Netrukus jis kirto Lietuvos sieną.

Sekmadienį vakare S. Damulevičius žada dalyvauti spaudos konferencijoje.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė žinutę apie nužudytą alpinistą.

„Liūdna diena Lietuvai, su dideliu liūdesiu šiandien pasitinkame pirmą civilį teroro auką Ernestą Markšaitį, Pakistane nužudytą alpinistą“, - rašė ministras.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius taip pat išreiškė užuojautą dėl alpinisto E. Markšaičio žūties teroristinio išpuolio Pakistane metu. „Dėl Lietuvos alpinisto Ernesto Markšaičio žūties reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, kolegoms alpinistams ir visai šalies sporto bendruomenei.

Po tragiškų įvykių Miuncheno olimpiadoje teroristai vėl pasikėsino į taikos pasiuntinius – sportininkus. Lietuva, kaip terorizmą ryžtingai smerkianti valstybė, sieks, kad nusikaltimo autoriai būtų surasti ir deramai nubausti“, – sako Vyriausybės vadovas.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas taip pat nuvyko į laidojimo namus, kur pagerbė į Lietuvą parvežtą tragiškai Pakistano kalnuose nužudytą alpinistą. Ministras išreiškė užuojautą artimiesiems ir padėjo vainiką visos Vyriausybės vardu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.