Palapinėje gyvenanti nėščioji į civilizaciją neskuba

Kitą mėnesį dvynukus gimdysianti ir pastarąsias dvi savaites Širvintų rajono Laplierių kaimo pamiškėje palapinėje gyvenanti 32 metų Irina Šutova nuo pirmadienio turėtų įsikurti Širvintų rajono socialinių paslaugų centro (SPC) Krizių padalinyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Jul 5, 2013, 6:54 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:43 PM

„Centras gali ją priimti nors ir šiandien, tačiau ji pati pageidauja ten vykti pirmadienį. Į centrą moterį pažadėjo nuvežti jos sugyventinis Dalius Vegelė“, - sakė Širvintų rajono Gelvonų seniūnijos socialinė darbuotoja Lolita Griškevičienė. Širvintų rajono savivaldybės Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus sprendimu, I. Šutovai Širvintų SPC yra paskirta nemokama 7 dienų intensyvi krizių įveikimo pagalba. Čia moteris bus apgyvendinta, maitinama, konsultuojama psichologo ir kt. Pasak L. Griškevičienės, jei tik norės, I. Šutova Širvintų SPC galės praleisti ir ilgiau - net iki pusės metų, tačiau už tai jau teks susimokėti apie 13 litų už kiekvieną parą.

„Kiek žinau, D. Vegelė yra pasiryžęs sumokėti už tas paslaugas. Tačiau jei I. Šutova nepageidaus toliau likti SPC, ji galės rinktis iš kitų dviejų variantų: važiuoti į Ukmergės rajone esantį D. Vegelės pirmoje santuokoje užgyventą namą arba prisiglausti pas jo dėdę, gyvenantį Širvintų rajono Sabališkių kaime ir neatsisakantį I. Šutovos priimti į savo šeimą“, - teigė socialinė darbuotoja. I. Šutovos sugyventinis 48 metų D. Vegelė iki šiol yra registruotas Ukmergės rajono Pabaisko seniūnijos Antakalnio kaime. Čia esančiame dviejų aukštų name jis gyveno su savo pirmąja žmona bendraamže Elvyra. Maždaug prieš septynerius metus moteris vyrą išvarė, o pati netrukus mirė. Pora buvo susilaukusi dukros, tačiau ši, sulaukusi vos dvejų metų mirė. Kažkada gana gerai D. Vegelės sutvarkytas ir įrengtas namas dabar atrodo apgailėtinai, nes po žmonos mirties jame niekas negyveno. D. Vegelė bando jį parduoti, tačiau nesėkmingai. Ukmergės rajono Pabaisko seniūnijos darbuotojai informavo, kad išmokas už vaikus ir socialinę pašalpą ( apie 1286 litus ) D. Vegelė gauna iš Ukmergės rajono savivaldybės, nes čia vos prieš mėnesį susitvarkė dokumentus. I. Šutova iki šiol yra registruota Joniškio rajono Rudiškių seniūnijos Jankūnų kaime. Čia nuo 2012 metų rugpjūčio mėnesio kaimo aštuonbutyje jai priklauso socialinis dviejų kambarių butas. Butą paskyrusi Joniškio rajono savivaldybė rengiasi šį būstą atimti, kadangi I. Šutova už jį nemoka nuomos mokesčio. Iki šių metų liepos 1-osios skola siekė daugiau nei 300 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo