Kiemuose įrengtos sporto aikštelės - džiaugsmas kauniečiams, taikinys vandalams

Per bendruomenių tarybas seniūnijos pernai turėjo galimybę padalyti daugiau nei 1 mln. litų. Už šiuos pinigus gražintos viešosios erdvės, rengtos sporto aikštelės. Vienos zonos puikiai tarnauja miestiečiams, kitos jau apgadintos.

Rasytės gatvėje pernai pastatyti treniruokliai jau apgadinti ir kliba.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rasytės gatvėje pernai pastatyti treniruokliai jau apgadinti ir kliba.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jul 6, 2013, 8:43 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:06 PM

Pirmą kartą nuo seniūnijų įkūrimo Kaune su vietos bendruomenės tarybomis pasitarę seniūnai pernai turėjo galimybę skirti pinigų toms sritims, kurios jų valdose reikalavo daugiausia dėmesio.

Atsižvelgiant į seniūnijų dydį ir gyventojų skaičių, kiekvienai miesto daliai skirta nuo 66,5 iki 125 tūkst. litų.

Dalis seniūnijų pirmiausia suskubo tvarkyti parkus, rengti vaikų žaidimo aikšteles, statyti treniruoklius, suolelius, organizuoti renginius, pirkti transporto priemones, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Laikinoji sostinė".

Daugelis naujai įrengtų ir sutvarkytų objektų džiugina kauniečius. Tačiau kai kuriuos įrenginius jau spėjo sulaužyti ir apgadinti vandalai.

Sulaužė naują parko suolelį

Vienas ryškiausių Aleksoto seniūnijos bendruomenės nuveiktų darbų – atgaivintas Marvelės upės slėnis, iš kurio atsiveria reto grožio vaizdas į carinės Rusijos laikais įrengtas kaskadas.

Už 20 tūkst. litų slėnyje buvo pastatyti laiptai, informacinis stendas, šiukšliadėžės, per Marvelės upę nutiestas lieptas.

„Ilgą laiką šią erdvę rodyti miestiečiams nebuvo galimybių, nes dėl pinigų stygiaus ji buvo nesutvarkyta. Dabar slėnyje organizuojami renginiai. Kitą savaitgalį čia vyks pirmoji civilinės santuokos ceremonija“, – kalbėjo Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

Bendruomenės reikmėms gautus 92 tūkst. litų aleksotiškiai panaudojo ir vaikų žaidimų aikštelėms bei sporto aikštynams įrengti. Ligi šiol jie tarnauja žmonėms.

„Nemalonų pranešimą prieš kelias dienas gavome iš Antakalnio gatvės parko. Jame vandalai sulaužė pernai pastatytą suolelį, pavogė vieną jo lentą. Teks ieškoti lėšų, kad jį sutvarkytume“, – sakė seniūnė.

Kliba lauko treniruokliai

126 tūkst. litų gavusi Šilainių bendruomenė pinigus panaudojo ne vien sporto aikštynams atnaujinti, lauko treniruokliams įrengti ir kilnojamajai koncertų scenai įsigyti.

„Romainių gyventojai pageidavo, kad būtų atnaujintos jų bendruomenės centro patalpos. Tam skirta 27,5 tūkst. litų“, – kalbėjo Šilainių seniūnas Gintautas Sinkevičius.

Už dalį bendruomenei skirtų lėšų šilainiškiai nusipirko naudotą mikroautobusą, skirtą dializuojamiems ir kitiems ligotiems žmonėms vežioti. Juo į renginius važiuoja ir bendruomenės centro ansamblis.

Kaip ir aleksotiškiai, Šilainių gyventojai taip pat neišvengė nenaudėlių. Rasytės gatvėje pernai pastatyti lauko treniruokliai apgadinti ir jau kliba.

Prižiūri bendruomenė

Žaliakalnio seniūnija už maždaug 80 tūkst. litų sutvarkė Kauko alėjos baseiną, Raseinių gatvėje esančią biblioteką, nupirko kėdžių bendruomenės renginiams, tvarkė sporto ir žaidimo aikštynus.

„Kol kas bendruomenė sutvarkytą aplinką ir naują įrangą prižiūri. Problemų neiškilo ir naujoje vaikų žaidimo aikštelėje Ąžuolyne. Šiek tiek atnaujinti turėsime anksčiau šiame parke įrengtą vaikų žaidimo aikštelę, kurios įranga jau susidėvėjo“, – sakė Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas.

Šančių seniūnijos vadovas Ričardas Rusteika tvirtino, jog 76 tūkst. litų bendruomenei puikiai pasitarnavo įrengiant sporto ir žaidimų zonas.

„Prieš statant aikštynus daug buvo kalbama su Šančių žmonėmis. Namų, šalia kurių pastatėme naują žaidimo ir sveikatinimo įrangą, gyventojai įsipareigojo ja rūpintis ir prižiūrėti. Pranešimų apie vandalizmo atvejus dar nesulaukėme“, – kalbėjo seniūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.