Laisvės alėją gaivins menininkai

Kompozitorė Zita Bružaitė įsitikinusi, kad Laisvės alėja galėtų atgimti, jei taptų įvairių sričių menininkų kūrybos ir saviraiškos zona. Kūrybingas nuotaikas kauniečiai galėjo pajusti jau penktadienį.

Šią vasarą Laisvės alėjoje rengiamas projektas „Atverk langus – penktadienis“. Profesionalūs menininkai prisidės prie gatvės muzikantų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šią vasarą Laisvės alėjoje rengiamas projektas „Atverk langus – penktadienis“. Profesionalūs menininkai prisidės prie gatvės muzikantų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jul 6, 2013, 8:40 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:06 PM

„Laikinosios sostinės laikais Laisvės alėja buvo menininkų meka. Čia rinkdavosi, bendraudavo, ekspromtu kurdavo ir savo kūrybą pristatinėdavo garsiausi Lietuvos menininkai. Jie į kūrybos sūkurį įsukdavo ir menu bei kultūra besidominčius žmones. Norėčiau, kad ši tradicija pamažu atgimtų“, – sakė Lietuvos kompozitorių sąjungos pirmininkė Z. Bružaitė.

Norėdama, kad po darbo žmonės ilsėtųsi ne prekybos centruose, bet leistų laiką pasinerdami į kultūrinę aplinką, Z.Bružaitė subūrė profesionalių įvairių sričių menininkų komandą, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Laikinoji sostinė".

Visą vasarą, vieną kiekvieno mėnesio penktadienį, Laisvės alėjoje rengiamas projektas „Atverk langus – penktadienis“. Antrasis projekto renginys vyks šiandien.

Pavakare įvairiose Laisvės alėjos vietose savo kūrybą pristatys profesionalūs muzikantai, šokėjai, dailininkai, poetai.

Prie Danieliaus Dolskio paminklo kelis kartus įvyks trumpos šokių improvizacijos.

Jas rengs ir prisidėti kauniečius pakvies šokių grupė „Time To Show“.

Netoli Kauno valstybinio lėlių teatro muzikuos „BSM Trio“. Smuikininkas Vytautas Mikeliūnas, violončelininkas Mindaugas Bačkus ir akordeonininkas Raimondas Sviackevičius atliks pramoginės šiuolaikinės muzikos kūrinius ir improvizacijas.

Čia pat pasirodys ir Kauno styginių kvartetas, pristatysiantis šiuolaikinį žaismingą kompozitoriaus Vidmanto Bartulio kūrinį.

Greta Kauno valstybinio muzikinio teatro pasirodys duetas „Ardor“. Violončelininkas Dainius Veršulis ir pianistė Julija Juknaitė gros prancūzų impresionistų kūrinius.

Miesto sode įsikurs garsūs muzikantai – pianistas ir bosininkas Motiejus ir Mykolas Bazarai, būgnininkas Arvydas Jofė, kanklininkės Lina Žilinskaitė ir Ingrida Spalinskaitė bei dainininkas Kęstutis Zubavičius. Jie atliks grupės „The Beatles“ dainas su lietuvišku prieskoniu.

„Tai, kad atlikėjai koncertuos netoli Romo Kalantos susideginimo vietos ir atliks roko pradininkų kūrybą, – simboliška. Kauniečiai galės pasinerti į laisvos dvasios atmosferą“, – sakė Z. Bružaitė.

Šią dvasią sustiprins molbertus po atviru dangumi greta pasistatę profesionalūs menininkai. Jie kurs darbus, paženklintus karūnos simboliu, nes renginys vyks Valstybės dienos išvakarėse.

Prie muzikantų ir dailininkų prisidės ir poetai Tautvyda Marcinkevičiūtė bei Gintaras Patackas. Jie skaitys savo eiles.

Kitas renginys „Atverk langus – penktadienis“ vyks rugpjūčio 24 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.