Generalinis prokuroras D. Valys trauktis neketina

Generalinėje prokuratūroje garsias bylas tyrę prokurorai palieka postus. O šią savaitę rezonansines bylas narpliojęs prokuroras Mindaugas Dūda pareiškė išeinantis iš darbo, dar anksčiau iš Kauno apygardos prokuratūros pasitraukė vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis. Esą tai, kad prokurorai palieka postus – natūralus procesas. Tačiau generalinis prokuroras Darius Valys savo posto palikti neketina. „Nematau tam pagrindo“, - „Lietuvos ryto" televizijos laidai „24/7” sakė jis, paklaustas ar neketina palikti Generalinio prokuroro pareigų.

D. Valiui vadovaujant Generalinei prokuratūrai, iš darbo išėjo septyni prokurorai.<br>R. Danisevičius
D. Valiui vadovaujant Generalinei prokuratūrai, iš darbo išėjo septyni prokurorai.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jul 7, 2013, 11:11 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:26 PM

Paklaustas, kaip aiškina situaciją, kad pasitraukė prokuroras Mindaugas Dūda, D. Valys tikslaus atsakymo neturėjo.

„Man tas sprendimas netikėtas. Dar pirmadienį paskatinau jį aukščiausiu kvalifikaciniu rangu. Man tai buvo netikėta“, - sakė D. Valys.

Šiam prokurorui D. Valys priekaištų neturėjo. Atėjęs vadovauti Generalinei prokuratūrai, D. Valys stebėjo, kaip M. Dūda kilo karjeros laiptais. „Vertinau šį prokurorą. Jis buvo darbštus ir atsakingas“, - laidoje „24/7” kalbėjo jis.

Tuo tarpu apie K. Betingį jis yra kitokios nuomonės.

„Kauno apygardos prokuratūrai reikia stiprių pokyčių, o man trūko pagrindo, jog tuos pokyčius įgyvendins 11 metų jai vadovavęs asmuo“, - kalbėjo D. Valys, kurį K. Betingis apkaltino kitų nuomonės nepaisymu.

Paklaustas, ar generalinėje prokuratūroje liks tiks tik nepatyrę prokurorai, D. Valys teigė, kad darbuotojų nutekėjimas yra natūralus procesas.

D. Valiui vadovaujant Generalinei prokuratūrai, iš darbo išėjo septyni prokurorai. Tačiau D. Valys tikino, kad tokia situacija yra normali.

„Kasmet nuteka apie 3 proc. darbuotojų. Tačiau prokurorai vertina savo darbo vietą. Kitose institucijose darbuotojų nutekėjimas siekia ir 10 proc. Žinoma, prokurorai pavargsta ir nori pakeisti darbo pobūdį“, - darbuotojų pasitraukimo bangą komentavo D. Valys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.