Gatvės cirko festivalyje - buvusių „Cirque du Soleil“ artistų triukai

Vienintelis Baltijos šalyse gatvės cirko festivalis „Stebuklų šalis“ ir šiemet džiugins Klaipėdos gyventojus bei svečius. Per Jūros šventę vyksiantis renginys truks net 3 dienas. Jo metu žiūrovai turės progą pamatyti Europoje ir pasaulyje pripažintus šiuolaikinio cirko meistrus iš Olandijos, Belgijos, Ispanijos, Lietuvos ir kitų šalių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2013, 8:28 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:43 PM

Festivalio rengėjai žada daug įspūdingų reginių ir prasitaria, kad cirko artistų duetas iš Belgijos akrobatinius triukus atliks beveik dešimties metrų aukštyje.

„Festivalio svečiai ir bičiuliai iš Belgijos „Du Mirador“ į Lietuvą atsiveža visą krūvą savo įrangos, iš kurios bus sumontuotas pasirodymui reikalingas beveik dešimties metrų statinys. Ant jo cirko artistai atliks kvapą gniaužiančius triukus“, – sakė vienas festivalio rengėjų Vaidas Kvedaras.

Trupės atlikėjai – Régis Leroy ir Ingrid Swaelens yra buvę „Cirque du Soleil“ artistai. Nuo 2005 m. jie įkūrė savo trupę. Pirmasis jų pasirodymas ant scenos su aukštu stiebu pavadintas "Isseo." Jį trupė Europoje atliko jau net 560 kartų. Be jo, Lietuvoje Regis ir Ingrid pristatytys ir naują programą, kurios pagrindas – milžiniškas ratas. Pastarasis pasirodymas vadinasi "Okolo".

„Svečių iš Belgijos triukams skirtas įrenginys – tai gyvenimo, judėjimo, poezijos ir humoro kūrimo įrankis, kuris žiūrovams suteikia daug džiaugsmo. Apskritai festivalis skirtas ne tik suaugusiems. Cirko artistų pasirodymai patiks ir vaikams. Ypač daug gerų emocijų suteiks mimai, klounai ir fokusininkai“, – užtikrino V. Kvedaras.

Festivalis „Stebuklų šalis“ vyks liepos 26–28 dienomis Šiaurės rage, netoli Senosios perkėlos. Ten profesionalūs šiuolaikinio cirko artistai kasdien demonstruos vis kitokią programą. Iš viso festivalyje numatyti 45 pasirodymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.