Pasaulio lietuvių himnas ir koncertas – PLJS dovana Vilniui ir Lietuvai

Iš Londono į Lietuvą persikelia XIV-asis Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos (PLJS) kongresas, praėjusią savaitę draugėn subūręs dalyvius iš Kanados, JAV, Brazilijos, Vokietijos, Prancūzijos ir kitų pasaulio šalių. Liepos 13 dieną kongresantai kviečia visus į atvirą koncertą Gedimino prospekte kartu paminėti Pasaulio Lietuvių Vienybės dieną bei S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą 80-ąsias metines.

Pasaulio lietuvių himną išeiviai sukurė kartu su A. Kaušpėdu.
Pasaulio lietuvių himną išeiviai sukurė kartu su A. Kaušpėdu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2013, 12:51 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:21 AM

Liepos 13 dieną, 19 val. Kudirkos aikštėje/Gedimino prospekte, pasaulio lietuviams ir jų draugams muzikuos populiariausios Lietuvos grupės. Naują programą pristatys neseniai atsikūrę „BIPLAN”, populiariausius savo hitus atliks „The People`s Music Awards“ laimėję „Keymono“ bei MAMA geriausios roko grupės titulą pelnę „Freaks on Floor”, koncertą su trenksmu uždarys grupė „Kick Punch Gang”.

„Muzika visada turėjo, turi ir turės galią suvienyti žmones ir tautas. Manau, kad jaunimui patraukliausias būdas pažymėti tokias svarbias Lietuvai datas yra lietuviškų grupių koncertas, bendrauti sukviečiantis į sostinę lietuvaičius iš įvairiausių viso pasaulio kampelių”, – įsitikinusi koncerto organizatorė Gabija Daugėlaitė.

Koncerto dalyviai turės išskirtinę progą išgirsti pirmą kartą plačiai visuomenei pristatomą Pasaulio lietuvių himną, kuris kartu su grupės „Antis” lyderiu, Vilniaus garbės piliečiu Algirdu Kaušpėdu buvo sukurtas XIV-ojo Pasaulio lietuvių jaunimo kongreso studijų dienų Jungtinėje Karalystėje metu!

Virš keturiasdešimties už Lietuvos ribų veikiančių jaunimo organizacijų vienijanti PLJS organizuoja kongresus nuo1966-ųjų metų. Pagrindiniai jau keturioliktojo kongreso tikslai – nustatyti šiuolaikines gaires moderniai ateities jaunimo organizacijai ir sustiprinti pasaulio lietuvių jaunimo veiklą. Renginio dalies Lietuvoje metu siekiama toliau tęsti ir plėtoti bendradarbiavimą su Lietuvos valstybinėmis institucijomis, verslu ir įvairiomis pelno nesiekiančiomis jaunimo organizacijomis.

Kongreso metu išrinkta nauja organizacijos valdyba, o Kęstas Pikūnas perrinktas prezidentu antrai kadencijai. Iki šiol organizacijai vadovavo XIII-ajame PLJS kongrese, kuris 2009 m. vyko Brazilijoje, Urugvajuje ir Argentinoje, išrinkta valdyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.