„Lietuvos ryto“ kieme – valstybės vadovai ir pasaulio jaunimas

Penktadienio vakarą „Lietuvos ryto“ redakcijos kieme iškilūs svečiai rinkosi pasveikinti penkiasdešimties pasaulio lietuvių jaunimo atstovų iš penkiolikos šalių. Į „Lietuvos ryto“ surengtą vakarėlį redakcijos kiemelyje atvyko Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas su sutuoktine Jolanta, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Penktadienio vakarą „Lietuvos ryto” redakcijos kieme pasaulio lietuvių jaunimo atstovų susitikimas.<br>R. Danisevičius
Penktadienio vakarą „Lietuvos ryto” redakcijos kieme pasaulio lietuvių jaunimo atstovų susitikimas.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Jul 12, 2013, 8:30 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:24 AM

Sveikindamas pasaulio jaunimą L. Linkevičius minėjo, kad reikia nepamiršti, jog lietuviai išlieka lietuviais nesvarbu kur jie – Lietuvoje ar užsienyje.

„Mes turime būti vieningi ir nepamiršti, kad išliekame lietuviais kokioje šalyje bebūtume. Turėtume atminti, kad  mūsų tiek nedaug. Būsime stiprūs, jei neskirstysime vienas kito ir nepamiršime emigravusių“, – susitikime kalbėjo jis.

Susirinkusiuosius taip pat sveikino „Lietuvos ryto“ vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas.

Pristatydamas „Lietuvos ryto“ grupę G. Vainauskas priminė jaunimui, kad vadovauti redakcijai jis pradėjo prieš daugiau nei dvidešimt metų, tad ragino jaunimą būti drąsesnį ir iniciatyvesnį, nebijoti iššūkių. 

Verslininkas Antanas Guoga pasaulio jaunimą ragino į Lietuvą žvelgti drąsiau ir nebijoti parvykti į gimtinę. „Jaunimas turi sugrįžti į Lietuvą. Mes turime jį grąžinti“, – sveikindamas susirinkusiuosius, kalbėjo verslininkas.

Penkiasdešimt lietuvių iš viso pasaulio, vadovaujami Algirdo Kaušpėdo, užtraukė pasaulio lietuvių himną. „Lietuvos ryto“ redakcijos kiemelyje giesmė viešai suskambėjo pirmą kartą.

Pasaulio lietuvių himnas yra naujausias grupės „Antis“ lyderio, architekto ir visuomenės veikėjo Algirdo Kaušpėdo kūrinys, kurį jis sukūrė šiomis dienomis vykstančiame XVI Pasaulio lietuvių jaunimo kongrese.

Tradicinis Pasaulio lietuvių jaunimo kongresas vyksta kas ketverius metus skirtinguose žemynuose – šiais metais liepos 1–14 dienomis Jungtinėje Karalystėje ir Lietuvoje.

Kongrese, kuriame dalyvauja lietuviai iš JAV, Kanados, Brazilijos, Venesuelos, Urugvajaus, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Prancūzijos, Danijos, Norvegijos, Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos ir Estijos, buvo išrinkta ir nauja organizacijos valdyba, o Kęstas Pikūnas perrinktas prezidentu antrai kadencijai.

„Lietuvos rytas“ nuolat remia Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos renginius, palaiko ir stiprina jaunimo iniciatyvas.

Šią vasarą naujienų portalas lrytas.lt pradėjo socialinę kampaniją „Kaip gyveni, pasaulio lietuvi?“. Portalas kviečia pasaulio lietuvius dalytis savo asmeninėmis istorijomis, gyvenimo svetur džiaugsmais ir rūpesčiais.

Birželį prasidėjusi kampanija sulaukė milžiniško pasisekimo – jau pirmąją dieną redakciją pasiekė kelios lietuvių istorijos iš skirtingų šalių, kurios buvo publikuotos naujienų portale lrytas.lt. Laiškai su netikėčiausiomis gyvenimo istorijomis plaukia kasdien.

Kviečiame ir jus dalytis savo patirtimi: papasakoti, kodėl išvykote iš Lietuvos, kokie iššūkiai, sėkmė ir nusivylimai jūsų laukė svetur. Laukiame jūsų istorijų adresu bendraukime@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.