Homoseksualai magišku ritualu „užkalbėjo“ juos įžeidusią Vilniaus savivaldybę

Vilniaus savivaldybė buvo pažymėta „ritualiniu ratu“. Taip žinomas šokėjas ir šokio judesio atlikėjas Denisas Kolomyckis išreiškė protestą prieš valstybėje vykstančius politinius ir socialinius procesus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2013, 4:46 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:03 AM

„Tai bandymas apsaugoti biurokratinį aparatą nuo blogos įtakos, piktų kėslų ir neigiamos energijos“, – taip savo atlikimą apibūdino pats autorius.

Vaizdo įraše matoma kaip balta, tarsi nuotakos suknia, kurios autorė Ugnė Martinaitytė, persirengęs šokėjas biria medžiaga pažymi Vilniaus miesto savivaldybę.

„Magiškas ratas – atlieka apsauginę funkciją. Jis atskiria tą kas yra viduje, nuo to, kas yra išorėje“, – rašo pasirodymo autorius.

Ritualas tai veiksmų rinkinys turintis paslėptą simbolinę prasmę. Ratas ar apskritimas neturi nei pradžios nei pabaigos yra išbaigtas ir tobulai simetriškas.

Atlikėjo tvirtinimu, judėsiu ir simboliais perteikiamas pasirodymas, kaip reakcija į Vilniaus miesto savivaldybės atstovų pasipriešinimą Vilniuje vyksiančioms LGBT bendruomenės narių eisenai „Baltic Pride 2013“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.