Palangos architektui iškelta byla bliūkšta

Šių metų pradžioje STT agentų triukšmingai sulaikytas Palangos savivaldybės Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjas 43 metų Svajūnas Bradūnas praėjusią savaitę grįžo į savo darbo kabinetą.

S.Bradūnas priekaištauja teisėsaugai.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
S.Bradūnas priekaištauja teisėsaugai.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 17, 2013, 10:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:48 PM

Piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšio paėmimu įtariamam S. Bradūnui nušalinimo nuo pareigų terminą Klaipėdos apygardos prokuratūros prašymu teismas buvo pratęsęs iki liepos pabaigos, rašo "Lietuvos rytas".

Bet gavusi įtariamojo ir jo advokatės skundą prokuratūra apsigalvojo ir valdininkui leido grįžti į darbą gerokai anksčiau.

Vėl pradėjęs dirbti S. Bradūnas svarsto galimybę išeiti atostogų, kurių yra sukaupęs daugiau nei 100 dienų.

Prašo nutraukti tyrimą

Tačiau vien sugrįžimu į darbą S. Bradūnas tenkintis nenorėjo.

Skunde buvo prašoma nutraukti jo atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą nesurinkus kaltės įrodymų ir atlikti tarnybinį patikrinimą dėl esą tyčinio ikiteisminio tyrimo vilkinimo, taip pat kaltiems pareigūnams taikyti drausminio poveikio priemones.

Architektas prokurorams priekaištauja, kad nuo tyrimo pradžios iki birželio 20 dienos su juo nebuvo atliekami jokie procesiniai veiksmai.

Tik po to, kai advokatė paprašė leisti jai susipažinti su byla, buvo surengta valdininko akistata su liudytoju, kuris paneigė įtarime suformuluotas aplinkybes.

Pradėta abejoti bylos sėkme

Nors ir atmetę S. Bradūno prašymą nutraukti ikiteisminį tyrimą, prokurorai patys ėmė abejoti bylos sėkme.

Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius teigė, kad procesinis sprendimas šioje byloje bus priimamas po mėnesio, bet jis neįsitikinęs, kad byla pasieks teismą.

Kaltinimai per menki?

Neslepiama, kad valstybės tarnautojui pareikšti kaltinimai yra pernelyg smulkmeniški ir stokoja tvirtų įrodymų.

S. Bradūnas kaltinamas, kad už savivaldybės lėšas rengiant Šventosios detalųjį planą įkalbėtas vieno asmens sutiko pakeisti planavimo užduotį ir performavo to asmens motinai priklausančius žemės sklypus. Už tai tas asmuo architekto namuose neatlygintinai atliko santechnikos darbus.

O už detaliojo plano suderinimą iš vienos bendrovės S. Bradūnas esą pareikalavo iš jo namų išvežti statybinį laužą. Šiems darbams atlikti įmonė nuomojosi atliekų konteinerį, kitą įrangą ir tai bendrovei iš viso kainavo 510 litų.

Be to, S. Bradūnas įtariamas prašęs Šventosios pagrindinės mokyklos vadovės, kad ji futbolo aikštei projektuoti pasirinktų jo nurodytą projektavimo įmonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.