Įžūlų atrakcionų statytoją Palanga tramdo juokingomis baudomis

Su nelegaliai išdygstančiais atrakcionais Palangos savivaldybė bando kovoti švelniai. Antrus metus kurorte neleistinose vietose įsikuriantis vilnietis Vytautas Murauskas turės sumokėti 10 litų baudą.

Vilniečio V. Murausko atrakcionai be leidimo šiemet iškilo Šventojoje.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Vilniečio V. Murausko atrakcionai be leidimo šiemet iškilo Šventojoje.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2013-07-18 06:00, atnaujinta 2018-03-02 23:00

Tik 10 litų baudai ryžosi Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius, išsikvietęs Šventojoje į vienos Palangos gyventojos privatų sklypą savo atrakcionų įrenginius atsigabenusį individualios įmonės „Korida” savininką 55 metų V. Murauską.

Pernai to paties skyriaus darbuotojai pačiame kurorto centre, šalia Vasaros koncertų estrados, be savivaldybės leidimo atrakcionus pasistačiusį vilnietį vaikėsi visą vasarą, rašo "Lietuvos rytas".

Sustabdyti nelegalių atrakcionų veiklos savivaldybei nepavyko nei teismo nutarimais, nei reikalaujant antstoliams.

V. Murauskas iš Palangos išsikraustė tik rugpjūčio pabaigoje, kai poilsiautojų kurorte nebeliko.

Šiemet vilnietis savo atrakcionus pastatė toliau nuo miesto valdžios akių – Šventojoje. Nelegalūs įrenginiai pradeda veikti pavakare, kai savivaldybė baigia darbą. Tuomet pripučiami įvairūs batutai ir nusileidimo kalneliai.

Į Viešosios tvarkos skyrių iškviestas V. Murauskas aiškino dar mėginsiąs savo veiklai gauti savivaldybės leidimą.

Bet jau dabar aišku, kad taip tik vilkinamas laikas, nes toks leidimas negali būti išduodamas – žemės sklypas, kuriame atsirado atrakcionai, yra skirtas ne komercijai, o mažaaukščiams gyvenamiesiems namams statyti.

Vos 10 litų baudos skyrusio savivaldybės skyriaus vedėjas Petras Keinys teigė, kad administracinio kodekso straipsnis, pagal kurį nubaustas V. Murauskas, antrą kartą pažeidėją leidžia bausti net 2 tūkst. litų bauda.

Iš tiesų už miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimą įstatymas numato tokią baudą, tačiau kodekse nėra nurodyta minimali bauda. Vadinasi, kurorto tvarkos nepaisantį įžūlų pažeidėją buvo galima iš karto bausti reikšmingesne bauda.

Kada savivaldybės darbuotojai tikrins, ar V. Murausko atrakcionų Šventojoje nebeliko, P. Keinys negalėjo pasakyti: „Turime tiek darbo, kad niekur nebespėjame.”

Tačiau atrodo, kad skyriaus vadovas nėra linkęs griežtai bausti V. Murausko ir antrą kartą.

„Gal iš karto 2 tūkstančių litų baudos neskirsime. Gal pradžioje užteks kokių 500 litų”, – svarstė savivaldybės skyriaus vedėjas.

Praėjusią vasarą už savavališkus atrakcionus V. Murauskas buvo baustas keturis kartus, tačiau visos baudos siekė vos 310 litų.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai aiškino, kad pernai jam buvo pritaikę netinkamą straipsnį dėl prekybos taisyklių pažeidimo, kuris numato tik nuo 20 iki 100 litų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.