Ventos globos namų auklėtoja - ligoninėje

Ventos socialinės globos namuose jau antroji tragedija per šiuos metus. Šįkart užspringęs mirė 12-metis. Darbuotojai – priblokšti. Su berniuku buvusi darbuotoja paguldyta į ligoninę. Aiškintis nelaimės aplinkybių į globos namus atvyko Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sudaryta komisija, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2013, 6:13 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:10 PM

„Susipažinome su vidaus tvarkos taisyklėmis. Tikrinome abejonių keliančius dokumentus. Kai baigsime tyrimą, tik tuomet galėsime vertinti situaciją“, – kalbėjo Socialinės apsaugos ministerijos atstovė Violeta Toleikienė.

Globos namų darbuotojai mano, kad berniukas užspringo maistu, nors tragiška nelaimė įvyko praėjus dviem valandoms po vakarienės.

Berniukui buvo skiriamas trintas maistas, jis valgė pats – šaukštu. Spėjama, kad vaikas galėjo užspringti kiaušinio baltymu. Globos namų vadovai tvirtina, kad taip atsitikti negalėjo.

Šalia užspringusio vaiko buvo socialinio darbuotojo padėjėja, ji esą, bandė padėti. Ventos globos namų direktoriaus pavaduotoja tvirtina, kad tą dieną kiaušinis nebuvo tiekiamas, nors įvardyti, kuo vaikai buvo valgydinami negalėjo.

Tragiško įvykio auka tapęs vaikas buvo neįgalus – jam diagnozuotas sunkus protinis atsilikimas su ryškiu elgesio ir emocijų sutrikimu. Berniuką kamavo ir cerebrinis paralyžius Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai apie nuobaudas darbuotojams kol kas nekalba.

V. Toleikienės teigimu, tokiai įstaigai 195 vaikai, 51 iš jų sunkios negalios – savaime rizikinga: „Tiek daug vaikų vienoje vietoje, kad ir kaip darbuotojai stengiasi visko nespėja sužiūrėti. Galėjo būti, kad tiesiog pritrūko greitos reakcijos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.