Buvęs Seimo narys lesina karvelius

Buvęs Seimo narys klaipėdietis Evaldas Jurkevičius kol kas nesusirado darbo, bet tapo Klaipėdos apskrities dekoratyvinių paukščių augintojų klubo vadovu.

E. Jurkevičius augina ir pašto karvelius, ir Nikolajevo aukštaskrydžius.
E. Jurkevičius augina ir pašto karvelius, ir Nikolajevo aukštaskrydžius.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 29, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:21 PM

„Karvelius augino ir mano senelis, ir tėvas. Vaikystėje šiuos paukščius įsigudrinau laikyti daugiabučio balkone. Dabar mūsų namų kieme karvelidė didesnė”, – kalbėjo E. Jurkevičius.

Pasaulyje yra apie 700 balandžių rūšių, bet klaipėdiečiui labiausiai prie širdies – pašto karveliai ir Nikolajevo aukštaskrydžiai.

„Pašto karveliai laiškų jau nebenešioja. Jų augintojai lažinasi, kieno paukštis įveiks 50, 150 kilometrų ar ilgesnį atstumą. Tokiose varžybose nedalyvauju, bet savo paukščių sugebėjimus kartais patikrinu.

Kai dirbau Seime, nusiveždavau kokius dešimt karvelių į Vilnių ir paleisdavau. Paskambindavau žmonai ir paprašydavau stebėti, kada jie sugrįš namo. Tiesa, sugrįždavo ne visi – tik 4–5. Gal paukščiai prarasdavo orientaciją dėl magnetinių audrų ar kokios žaibo iškrovos, gal pakeliui pakliūdavo vanagams į nagus.

Bet likusieji maždaug po devynių valandų pasiekdavo Klaipėdą”, – pasakojo E. Jurkevičius.

Balandžiai nėra patys švariausi paukščiai, todėl tenka dažnai valyti balandinę, pirkti druskos ir vaistų, kurie beriami į prausimosi vandenį, kad žūtų parazitai.

Nemažai kainuoja ir lesalas, vitaminai, papildai. E. Jurkevičius vieną dvi tonas kviečių perka iš karto visiems metams, nes taip daug pigiau, papildomai beria kukurūzų, rapsų, vitaminų.

E. Jurkevičiaus vadovaujami balandininkai, kurių klube yra 36, jau surengė pirmąją parodą.

Edukologo ir viešojo administravimo specialisto diplomus turintis klaipėdietis kol kas yra Darbo biržos klientas. Jis jau dalyvavo keliuose konkursuose dėl darbo vietos, tačiau ten, jo teigimu, viskas vyko „pagal politinę raidę”.

„Kol kas turiu ką veikti – per ketverius metus, kol dirbau Seime, namuose susikaupė daugybė nepadarytų darbų”, – nenusimena buvęs parlamentaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.