Tarp maldininkų pirštų savaitgalį virpėjo rožinio karoliukai

Savaitgalis Lietuvoje buvo margas kuo įvairiausių renginių, ir žmonės galėjo traukti ten, kur linko širdis. Tikintieji – taip pat. Anykščiuose, Vievyje ir daugybėje kitų parapijų vakar, sekmadienį, šurmuliavo Šv. Onos atlaidai. O štai Utenoje savaitgalį vyko iškiliausias metų renginys – Panevėžio vyskupijos Gyvojo Rožinio draugijos kongresas.

Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

Jul 29, 2013, 4:47 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:02 PM

„Patylėkit. Juk čia - ne turgus“, - vieni kitus tildė tikintieji, šeštadienį susirinkę į Utenos „senosios“, - Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios šventorių. Jame nuo pat ankstyvo ryto šurmuliavo minia iškilmių jaudulio apimtų tikinčiųjų. Vieni, iškėlę dekanatų vėliavas, kantriai laukė renginio pradžios, kiti, sutikę pažįstamų, netvėrė skambiai nepasilabinę.

Aukštaitijos katalikų šventė Gyvojo rožinio draugijos kongresas - svarbi Aukštaitijos katalikų šventė, kasmet vykstanti vis kitoje vyskupijos parapijoje. Į Uteną, kaip kad pernai – į Pasvalį, tautiniais drabužiais pasipuošusių maldininkų delegacijos traukė iš Kupiškio, Zarasų, Rokiškio, Kamajų, Tytuvėnų ir kitų Panevėžio vyskupijos parapijų. Ją pasiekė ir svečiai iš Vilniaus, Kauno, kitų miestų.

Konferencija – tai renginys, kuris pradedamas Rožinio malda. Tad ir šįkart šimtai tikinčiųjų, kalbėdami Rožinio „Džiaugsmo slėpinius“, meldėsi procesijos būdu eidami aplink bažnyčią.

Vidudienį joje Šv. Mišias aukojo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. O po jų, išklausius konferencijos paskaitą, bažnyčios šventoriuje buvo pasodintas atminimo medelis.

Vaišinosi ir šoko 

Kasmet, po oficialiosios dalies, kongreso dalyviai būna sukviečiami į agapę. Šiemet kongreso organizatoriai ją surengė Utenos „Saulės“ gimnazijos kieme. Žmonės čia vieni kitus vaišino tuo, ką gardaus atsinešė. O užkandę, linksminosi kartu su muzikantais.

Vyskupas J. Kauneckas visą renginį praleido kartu su tikinčiaisiais. Jis skyrė dėmesio kiekvienam, kuriam tik jo reikėjo. Ir stabtelėjo ilgesniam ar trumpesniam pokalbiui prie kiekvienos delegacijos.

Tai – paskutinis Panevėžio vyskupijos Gyvojo Rožinio draugijos kongresas, kurį globojo šis vyskupas.

Šiemet, birželį, Šventasis Tėvas Pranciškus priėmė Panevėžio Vyskupo J. Kaunecko atsistatydinimą iš minėtos vyskupijos Ordinaro pareigų.

Naujuoju Panevėžio Vyskupu Ordinaru jis paskyrė jėzuitą, Tėvą Lionginą Virbalą SJ, dabartinį Popiežiškosios Rusų kolegijos Romoje rektorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.