Atvykę lenkų sirgaliai – susierzinę ir nekalbūs

Vilniaus gatvėmis jau traukia Lenkijos futbolo sirgalių būriai. Ketvirtadienį Poznanės „Lech“ komanda LFF stadione susitiks su Vilniaus „Žalgirio“ ekipa. Priešingai nei kiti užsienio sirgaliai, „Lech“ aistruoliai laukdami rungtynių atrodo susierzinę ir uždari. Jeigu geraširdžiai škotai traukia dainas ir užgula visus barus, tai lenkų aistruoliai toli nuo nakvynės namų nesitraukia.

Vilniečiai į lenkų sirgalius žvelgia su pagarbia baime.<br>R. Danisevičius
Vilniečiai į lenkų sirgalius žvelgia su pagarbia baime.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-01 15:52, atnaujinta 2018-03-02 11:10

Futbolo sirgaliai apsigyveno netoli LFF stadiono išsibarsčiusiuose nakvynės namuose. Viename jų apsistoję futbolo sirgaliai buvo dirglūs. Aistruoliai apie artėjantį mačą ir savo lūkesčius nenorėjo kalbėti.

Vienas „Lech“ komandą palaikantis aistruolis kalbėjo lietuviškai ir primygtinai siūlė išeiti: „Su jumis niekas nekalbės, geriau išeikite. Dabar“. Pasakęs mostelėjo į alų geriančias merginas: „Aš mačiau kokios gali būti yra lenkų merginos. Jos irgi gali „duoti į galvą“.

Nors toks grasinimas buvo iš piršto laužtas, aplinka kibirkščiavo. „Lech“ sirgaliai laikomi vienais aršiausių visoje Rytų Europoje.

Lenkiškai pakartojus grasinimą, poilsio balkonas sugriaudžia juoku ir keletas aistruolių angliškai įsako dingti. Toks elgesys tik sustiprina slogų įspūdį apie atvykėlius.

Merginos, iki galo nesupratusios, ką anksčiau lietuviškai kalbėjo jų draugas, padėtį apibūdina kitaip: „Visi Lietuvoje mano, kad mes esame agresyvūs. O mes tik norime pažiūrėti rungtynes“.

Kiek sirgalių ketina atvykti, jie nenorėjo atskleisti. „Nesakysiu kiek, bet jų tikrai bus. Ir nemažai“, – bandė išvengti tikslumo. Vėliau nusijuokė – mažiausiai galima tikėtis virš tūkstančio.

Baiminasi nakties

Nakvynės namų darbuotoja patvirtino, kad dienos metu yra ramu. „Praėjusią naktį buvo incidentų, buvo atvažiavę policijos pareigūnai. Įdomu, kaip seksis šįvakar. Net nežinau, kas geriau – ar, kad „Lech“ laimėtų, ar ne. Truputį baisoka. Juk čia ne viešbutis – apsaugos neturime“, – sakė nakvynės namų darbuotoja.

Futbolo gerbėjai jau pasižymėjo – policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad prieš vidurnaktį kažkas Pelesos gatvėje dažais išpurškė užrašą „Polskie Wilno“. Šalia esančiuose nakvynės namuose tuo metu jau buvo apsistoję apie 30 lenkų sirgalių.

Pripaišyta buvo ir kitur. Viena autobusų stotelė buvo pažymėta „Wilno nasze“ užrašu.

Į kitus nakvynės namus, kurie yra netoli stoties, sirgalių dar laukiama. Iki vakaro, kaip tvirtino administratorė, jie bus sausakimši.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.