P. Gražulis apie yrančią santuoką: „Tai yra mano šeimos tragedija“

Su homoseksualais kovojantis Seimo narys Petras Gražulis turės vaikščioti po teismus - jo sutuoktinė Raminta Gražulienė paprašė skyrybų dėl vyro kaltės.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė, Martynas Čerkauskas

2013-08-01 14:21, atnaujinta 2018-03-02 11:14

P. Gražulis portalui lrytas.lt patvirtino, kad žmona reikalauja skyrybų. „Žmona pavargo nuo tokio mano gyvenimo tempo, būdo. Tikrai, manau, kad kito vyro jos gyvenime nėra. Skyrybos yra mano šeimos tragedija“, - portalui sakė Seimo narys.

P. Gražulis jau kurį laiką gyvena atskirai nuo šeimos. Viena iš skyrybų priežasčių yra Seimo nario elgesys, pasinėrimas į darbą.

„Visas politiko gyvenimas labai užimtas. Mano apygarda – Klaipėdos rajone, savaitgaliai ten arba kituose renginiuose. Šiokiadieniais darbas Seime, Vilniuje. Šeimai tai yra didelė našta. Šeima ir vaikai nuo to labai kenčia. Kiekvienas politikas tai paliudys“, - kalbėjo „tvarkietis“.

Seimo nario šeima gyvena Kaune, jis dirba Vilniuje, o į Seimą išrinktas Klaipėdos rajone, kur labai dažnai lankosi.

„Jei nenuvažiuoju į apygardą, mane ten kaltina. Jei apygarda būtų prie namų, būtų paprasčiau“, - teisinosi P. Gražulis.

Jo įsitikinimu, nors ir sunkiai, buvo įmanoma suderinti darbą ir šeimą. „Ne aš daviau skyryboms. Reikėjo rasti būdų, kaip suderinti tuos dalykus“, - aiškino Seimo narys.

Už tradicinę šeimą karštai kovojantis politikas sakė suprantąs, kokią įtaką tai turės jo įvaizdžiui: „Politinio pliuso žinoma nebus.“

Jis skyrybas tapatino su homoseksualais. Vyro įsitikinimu, ir viena, ir kita yra blogai.

Seimo narys paneigė prielaidas ir gandus, kad šeima galėjo sugriūti dėl jo netradicinės seksualinės orientacijos.

„Absurdas. Koks gali būti didžiausias absurdas“, - piktinosi politikas. Į klausimą, ar neturi draugo, jis atsakė: „Tikrai ne, nesuvokiami dalykai, Dieve mano.“

Paklaustas, ką darys toliau, jis gūžčiojo pečiais: „Kaip teismas išspręs, taip ir bus.“

R. Gražulienė prašo nutraukti santuoką dėl vyro kaltės, priteisti alimentus už vieno nepilnamečio vaiko išlaikymą, padalinti šeimos turtą po lygiai.

Gražulių šeima yra išauginusi keturis vaikus. Jo sutuoktinė dirba bendrovėje „Judex“, kuri gamina koldūnus ir kitus šaldytus gaminius ir yra siejama su pačiu Seimo nariu.

Pats P. Gražulis yra užaugęs 15 vaikų šeimoje. Jis anksčiau yra teigęs, kad pagrindinė moters pareiga yra auginti vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.