Valdžios lenktynės – be pabaigos?

Prezidentės D. Grybauskaitės pasirinkimui į buvusios Didžiosios Britanijos ministrės pirmininkės M. Thatcher laidotuves Londone vykti pigių skrydžių bendrovės „Wizzair” lėktuvu, regis, nepritaręs ir apie būtinumą šalies vadovams turėti lėktuvą užsiminęs premjeras A. Butkevičius buvo iš karto apšauktas plikbajoriu.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Aug 1, 2013, 8:15 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:31 AM

Premjero nuomone, situacija, kai šalies vadovui tenka naudotis pigių skrydžių bendrovės paslaugomis, nėra normali.

Bet nuosavo lėktuvo viziją šalies vadovei išdėstęs premjeras buvo viešai išpeiktas. Prezidentė pareiškė, kad nėra svarbu, kaip iš vieno taško nukakti į kitą, ir kad politikams privalu atsižvelgti į kelionės kainą, patogumą bei greitį.

Tokio požiūrio esą laikosi netgi karališkieji asmenys. „Lietuviškas plikbajoriškas požiūris į pinigų, kurių neturime, švaistymą, neturėtų dominuoti šioje diskusijoje”, – tada kalbantis akis į akį išrėžė D. Grybauskaitė ir pasistengė, kad apie tai bemat sužinotų visa tauta.

Atrodo, premjeras suprato, kad neverta erzinti pigių skrydžių bendrovės gerbėjos. O politiškai net naudingiau aplenkti ją pigumo lenktynėse.

Tiesa, dar pigesnės nei „Wizzair” skrydžių bendrovės „Ryanair” paslaugas pasirinkęs Vyriausybės vadovas taupo ne valstybės, o asmenines lėšas. Mat socialdemokratų vedlys su žmona šią oro bendrovę pasirinko atostogų skrydžiui į Koso salą Graikijoje.

Negana to, pigių skrydžių bendrovės paslaugomis nusprendęs pasinaudoti premjeras užsienyje poilsiaus ir be apsaugos!

Sargybinius namie paliekantis A.Butkevičius šiuo atveju, regis, nokautavo prezidentę.

Mat ji teigia neatostogaujanti, tad ir apsaugos atsisakyti negalinti.

Koks bus prezidentės atsakas? Gal pagaliau išvysime ją be apsaugos Palangos paplūdimiuose?

Kita vertus, nesinorėtų, kad valdžios pareigūnų lenktynės dėl tautos meilės pernelyg įsismarkuotų ir baigtųsi kelionėmis pakeleivingomis mašinomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.