Šveičia rūdis nuo turėklų

Daugybę metų netvarkytas Varnių tiltas sulaukė remonto. Iki spalio turėtų būti atnaujintos korozijos paveiktos turėklų konstrukcijos. Šią savaitę sutvarkyta nuovaža, vedanti nuo tilto į Neries krantinę.

Darbininkai atnaujina smarkiai rūdžių pažeistus Varnių tilto turėklus.<br>M. Patašius
Darbininkai atnaujina smarkiai rūdžių pažeistus Varnių tilto turėklus.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Aug 3, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:35 AM

Ant Vilijampolę ir Žaliakalnį jungiančio tilto per Neries upę, pastatyto prieš trisdešimt metų, jau kurį laiką triūsia darbininkai.

Jie šveičia smarkiai aprūdijusius daugiau nei 300 metrų ilgio tilto turėklus, kurie bus gruntuojami ir iš naujo dažomi.

„Tilto turėklų metalinės konstrukcijos yra tvirtos, tačiau dėl aplinkos poveikio ir laiko jas paveikė korozija. Todėl buvo nutarta turėklus atnaujinti“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Proberkas.

Varnių tilto turėklų atnaujinimo darbus atlieka konkursą laimėjusios bendrovės „Švykai“ darbininkai. Tiltas turėtų būti sutvarkytas per du mėnesius. Po remonto jo atramos bus nudažytos tamsiai pilka spalva.

Tos pačios bendrovės darbininkai netrukus pradės Utenos gatvės viaduko turėklų atnaujinimo darbus. Šiuo metu viaduko atramos taip pat smarkiai aprūdijusios, jas reikės šveisti, gruntuoti ir dažyti. Šie turėklai jau rudenį turėtų nušvisti žalia spalva.

Iš Kauno tiltų priežiūrai šįmet skirtų 250 tūkst. litų Varnių tiltui sutvarkyti teks 162 tūkst. litų, gerokai trumpesniam Utenos gatvės viadukui – 18 tūkst. litų. Remontininkai turėklams žada suteikti 15 metų garantiją.

Baigus šiuos darbus planuojama tvarkyti Baltų prospekto viaduko turėklus. Juos ketinama dažyti šviesiai pilka spalva.

Darbininkų sulaukė ne tik Varnių tilto turėklai, bet ir nuovaža. Šią savaitę baigti nuovažos nuo Varnių tilto į Neries krantinę tvarkymo darbai.

Vakarais ir naktimis nuovažoje dirbę bendrovės „Kauno keliai“ darbininkai pašalino senąją kelio dangą ir paklojo naują asfalto sluoksnį, sutvarkė įsmukusius lietaus surinkimo ir kanalizacijos šulinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.