Tauta pavojuje: žurnalistai nori atimti mūsų Rūtą

Atėjo diena, kai aš tvirtai nusprendžiau nutraukti santykius su lietuviška žiniasklaida. Daugiau nebenaršysiu naujienų portaluose, neskaitysiu laikraščių ir sulaužysiu palydovinės televizijos anteną, o rusiškas humoro laidas stebėsiu tik internetu. Kodėl? Nes sekmadienio rytą Lietuvos žiniasklaida nusirito taip žemai, kad jau nebėra kur ristis. Vieną po kito prarijusi šalies didvyrius ji išsižiojo suvirškinti ir Rūtą Meilutytę.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Aug 4, 2013, 1:17 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:17 AM

Naujienų portalas lrytas.lt paskelbė sportas/startai/r-meilutytes-pasiekimai-barselonos-baseine-ikainoti-simtais-tukstanciu-litu.htm"="">sportas/startai/r-meilutytes-pasiekimai-barselonos-baseine-ikainoti-simtais-tukstanciu-litu.htm"" target="_blank">kompromituojančią žinią apie mūsų Auksinę žuvelę. Žurnalistai parašė, kad pasaulio čempionate Barselonoje ji uždirbs mažiausiai apie 170 tūkst. litų.

Lyg tokio pasityčiojimo būtų maža, socialinio tinklo „Facebook“ profilyje skaitytojų paklausė: „Kaip manote, kiek pinigų Barselonoje uždirbo talentingoji mūsų plaukikė?“ Tai buvo paskutinis chloro lašas mano kantrybės inde.

Niekas neturi teisės skaičiuoti svetimus pinigus. Net jei žmogus visuomenėje yra žinomas dėl savo profesijos, iš kurios uždirba, tą faktą reikia nutylėti. Kodėl? Nes didvyriai turi lieti kraują ir prakaitą už dyką. Arba už maistą, kaip Strielka ir Bielka.

Tai sena ir visiems išsilavinusiems žmonėms žinoma tiesa. Pavyzdžiui, Sovietų Sąjungos vadas Josifas Stalinas dėvėjo skurdžią kareivio milinę, o jo atlyginimas buvo kuklus. Bet tai jam nesutrukdė pakeisti pasaulį.

Apie tai, kad didvyriu negali būti turtingas žmogus, pasakojama ir lietuviškame epe „Tadas Blinda“. Negali, nes riebūs turtuoliai minta paprastų žmonių krauju. Jie yra išsilavinę, sotūs, skina pergales savo veiklos srityje ir gyvena kitokiomis problemomis nei mes.

Tuo straipsniu žurnalistai pabandė iš mūsų atimti Rūtą – Auksinę žuvelę, Baseino princesę, mūsų visų Viltį. Parašę, kad Rūta iš savo žygdarbių uždirbs pinigų, jie norėjo pasakyti, jog ji neturi Aukštesnės misijos. Nepasirašyto straipsnio autorius norėjo pasakyti, kad Rūta plaukia ne dėl Lietuvos žmonių, ne dėl Vilties, bet dėl pinigų! O tai yra melas.

Visi žino, kad pinigai nėra vertybė ir todėl negali būti Aukštesne misija. Taip yra tik Amerikoje, kur visa kultūra dvokia pigumu: filmai - populiarūs ir įdomūs, muzika – klausoma ir verčianti šokti, maistas – greitas ir skanus, žmonės – sotūs ir baltais dantimis.

Mes, ačiū Dievui, nesame amerikiečiai. Mes niekada neturėjome ir neturėsime storos piniginės, todėl visada nekentėme ir nekęsime turtingų žmonių. Tų, kurie mus maitina.

Rūta nėra viena iš jų, nes ji mus maitina Viltimi. Ir jos paveikslas yra neliečiamas.

Nors danguje pilnaties nebuvo, tačiau taip įsiutau perskaitęs tą straipsnį, kad neiškentęs parašiau peticiją prezidentei, premjerui, Seimo nariams. Išsiuntinėjau savo ultimatumą visais elektroninio pašto adresais, kuriuos radau internete. Tuo pačiu, dar brūkštelėjau apie skalūnų dujas, neliečiamą Lietuvos žemelę ir Kedžių mergaitę. Gal mano laiškas padės valdžios vyrams ir moterims pamatyti tikrąją tiesą.

Atlikęs savo pilietinę pareigą nusiraminau. Iškvėpiau, sriūbtelėjau arbatos be cukraus. Dar kartą atsidariau tą straipsnį, paskaičiau komentarus ir supratau - taip mastančių paprastų žmonių Lietuvoje daug! Tai tie patys varguoliai, su kuriais šeštadienį Kėdainiuose petys į petį skėčiais kovojome dėl turtuolio Viktoro Uspaskicho iš dangaus mėtomų ledų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.