Žlugo Panevėžio tarybos posėdis, kuriame norėta patvirtinti miesto senamiesčio planą

Pirmadienį turėjęs vykti

Panevėžio mero V.Satkevičiaus teigimu, skubėti teko dėl pirmadienį pasibaigiančios vieno iš svarstomų projektų finansavimo sutarties.<br>Nuotrauka iš archyvo
Panevėžio mero V.Satkevičiaus teigimu, skubėti teko dėl pirmadienį pasibaigiančios vieno iš svarstomų projektų finansavimo sutarties.<br>Nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2013, 1:41 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:54 AM

Tarybos protesto priežastis - neeilinis posėdis, sušauktas itin skubant: apie jį pranešta tik penktadienį po pietų. Panevėžio mero Vitalijaus Satkevičiaus teigimu, skubėti teko dėl pirmadienį pasibaigiančios vieno iš svarstomų projektų finansavimo sutarties.

„Penktadienį gavome Statybos inspekcijos aktą - juo suderinta Panevėžio istorinės dalies teritorija ir apsaugos zonos. Kadangi informavo administracija, kad šiandien yra ta diena, kada baigiasi projekto finansavimo sutartis, man nieko neliko padaryti, kaip sušaukti tarybos posėdį“, - posėdžio pradžioje teigė V.Satkevičius.

Šis argumentas tarybos neįtikino - salę palikus daugumai posėdžio dalyvių, joje liko 14 iš 31 tarybos narių - nepakankamai, kad posėdis galėtų būti tęsiamas.

Tarybai buvo pateiktas patvirtinti Panevėžio miesto gyvenamųjų teritorijų specialusis planas bei daug diskusijų sukėlęs miesto istorinės dalies teritorijos ir apsaugos zonos nustatymo bei tvarkymo specialusis planas.

Pernai taryba pritarė sprendimui išplėsti miesto istorinės dalies ribas daugiau nei dvigubai: nuo 138,97 hektarų iki 314,13 hektarų. Tačiau patikslintos ribos nebuvo įtrauktos į Kultūros paveldo departamento (KPD) kultūros vertybių registrą.

Praeitą mėnesį vykusiame tarybos posėdyje buvo siūlyta sprendimą, išplėtusį miesto istorinę dalį, atšaukti, tačiau klausimą nuspręsta atidėti.

Pirmadienį pateiktas svarstymui specialusis planas parengtas 314,13 hektatų teritorijai, o finansavimas jam - 180 tūkst. litų - gautas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Jei bandymas įtvirtinti išplėstą istorinės dalies teritoriją žlugtų, savivaldybei tektų grąžinti šiuos pinigus.

Tarybos nariai merui siūlė klausimą įtraukti į eilinio posėdžio darbotvarkę - jis numatytas mėnesio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.