Lietuvių kalbos vertėjai – antri pagal populiarumą Airijos teismuose

Užsienyje nusikalstantys lietuviai vis geriau moka anglų kalbą. Tokias išvadas galima padaryti iš Airijos teismų tarnybos pateiktos statistikos. Airijos teismuose išlaidos, skiriamos vertėjams, nuo 2008 m. sumažėjo net 57 procentais. Vertėjai būna skiriami tiems teismo proceso dalyviams, kurie prastai kalba angliškai. Lietuvių kalba per šį laikotarpį – antroji pagal populiarumą užsienio kalba Airijos teismuose, nusileidžianti tiktai kaimynų lenkų kalbai.

Lenkų kalbos vertimo paslaugos sudarė apie 25 proc. visų vertimo paslaugų išlaidų, lietuvių ir rumunų – tarp 15 ir 20 proc.<br>123rf
Lenkų kalbos vertimo paslaugos sudarė apie 25 proc. visų vertimo paslaugų išlaidų, lietuvių ir rumunų – tarp 15 ir 20 proc.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2013, 5:08 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:07 AM

Kaip rašo irishtimes.com, 2012 metų išlaidos vertėjų paslaugoms buvo 1,56 mln. eurų – o prieš penkerius metus siekė 3,6 mln.

Pasak Airijos teismų tarnybos, išlaidų sumažėjimas susijęs su vertimo žodžiu paslaugų poreikio sumažėjimu bei su taupymu, derantis su vertimo paslaugas teikiančiomis kompanijomis dėl mažesnių kainų

2008-2012 m. laikotarpiu pati paklausiausia kalba Airijos teismuose buvo lenkų. Antroje vietoje – lietuvių, trečioje – rumunų.

Lenkų kalbos vertimo paslaugos sudarė apie 25 proc. visų vertimo paslaugų išlaidų, lietuvių ir rumunų – tarp 15 ir 20 proc.

Ketvirtoji ir penktoji pagal populiarumą kalbos – rusų ir mandarinų.

Nors vertimo paslaugų kaina kasmet mažėjo, pasitenkinimas vertėjų paslaugų kokybe augo.

Per pastaruosius 16 metų Airijos teismuose buvo teikiamos vertimo paslaugos iš 210 skirtingų kalbų.

Vertimo žodžiu paslaugas Airijos teismams teikia trys bendrovės - translations.ie, „Context“ ir „Lionsbridge“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.