Nelegalių atrakcionų savininko baudos nesustabdo

Šventojoje nelegaliai atrakcionus pasistačiusio ir neteisėtai komercinę veiklą vykdančio vilniečio Vytauto Murausko nestabdo net ir 2 tūkstančių litų bauda, rašo „Lietuvos rytas”.

Atrakcionai nėra saugūs vaikams.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Atrakcionai nėra saugūs vaikams.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 6, 2013, 8:23 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:28 AM

Verslininko V.Murausko pažeidimų nespėjantys fiksuoti Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai yra bejėgiai sustabdyti neteisėtą atrakcionų veiklą.

Jų savininkas lengva ranka pasirašinėja administracinių teisės pažeidimų protokolus ir atvirai šaiposi iš jo veiklą mėginančių stabdyti savivaldybės darbuotojų.

Gavęs baudą dirbs ir toliau

„Nuvažiavę į vietą reikalaujame sustabdyti neteisėtą veiklą, o jis nekreipdamas į mus dėmesio toliau plėšo bilietėlius, ima iš vaikų pinigus ir aiškina, kad turi užsidirbti baudoms”, – pasakojo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Petras Keinys.

Vakar į savivaldybę atėjusiam vilniečiui trečią kartą buvo skirta maksimali 2 tūkstančių litų bauda, tačiau verslininkas neslėpė žadantis dirbti mažiausiai iki rugpjūčio 20 dienos.

Prieš dvi savaites jam skirtą baudą V.Murauskas apskundė teismui ir tikisi mažesnės baudos.

Vilnietis pasiruošęs skųsti ir vakar gautą 2 tūkstančių litų baudą.

Vaikams gresia pavojus

Už buhalterinės apskaitos taisyklių pažeidimus nuo 100 iki 200 litų baudą jam ruošiasi skirti ir Valstybinė mokesčių inspekcija.

Liepos 12-ąją patikrinę V.Murausko atrakcionus kontrolieriai nustatė, kad pinigų suma už parduotus bilietus neatitinka pinigų sumos, esančios kasoje.

Be to, nuomodami dviračius jo įmonės darbuotojai neišrašo apskaitos dokumentų.

„V.Murausko veikla Palangoje jau seniai turėjo susidomėti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba: prie atrakcionų nėra jokio kasos aparato, ne visiems atrakcionų lankytojams išduodami bilietai.

Be to, atrakcionai nėra saugūs vaikams.

Į kelių metrų aukščio stulpą vaikai kabarojasi prisegti saugos diržais.

Jei jie nutrūktų, vaikai kristų ant šalia esančio betoninio šulinio dangčio. Po teritoriją išvedžioti elektros laidai be apsaugų”, – teigė P.Keinys.

Regi įstatymų spragas

Norėdama sustabdyti nelegalią atrakcionų veiklą savivaldybė turėtų kreiptis į teismą.

Tačiau praėjusių metų patirtis parodė, kad per trumpą vasaros laikotarpį rezultato pasiekti neįmanoma.

Pernai, kai V.Murauskas su savo atrakcionais nelegaliai buvo įsikūręs pačiame Palangos centre, šalia Vasaros koncertų estrados, savivaldybė paprašė teismo sustabdyti jų veiklą.

Kol teismas priėmė nutartį, kol dėl jos nevykdymo buvo kreiptasi į antstolius, kol jie nustatinėjo pažeidimo faktą, vasara baigėsi ir vilnietis išsikraustė pats.

P.Keinys įsitikinęs, kad, norint pažaboti tokius savavaliautojus, reikia keisti teisės aktus.

„Bilietai į jo atrakcionus kainuoja nuo 5 iki 10 litų. Per dieną čia ateina šimtai vaikų, jų tėvai perka bilietus iš karto į kelis pramoginius įrenginius.

V.Murauskas per dieną uždirba tiek, kad jam tos baudos nė motais”, – teigė su pažeidėju bergždžiai kovojančio savivaldybės skyriaus vedėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.