Vis daugiau studentų su VU sutartis sudaro internetu

Beveik 50 procentų įstojusiųjų į bakalauro studijas Vilniaus universitete studijų sutartis sudarė internetu. Tuo tarptu praeitais metais internetu sutartis sudarė apie 20 procentų įstojusiųjų. Vilniaus universitetas – vienintelė aukštoji mokykla, kurioje sutartis studentai gali sudaryti naudodamiesi elektroninės bankininkystės paslauga.

Beveik 50 procentų įstojusiųjų į bakalauro studijas Vilniaus universitete studijų sutartis sudarė internetu.<br>Nuotrauka iš archyvo
Beveik 50 procentų įstojusiųjų į bakalauro studijas Vilniaus universitete studijų sutartis sudarė internetu.<br>Nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2013, 3:45 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:10 AM

„Džiaugiamės, kad šiemet, lyginant su praėjusiais metais, daugiau nei du kartus daugiau įstojusiųjų sutartis sudarė neatvykdami į universitetą – jie, naudodamiesi didžiųjų bankų elektroninės bankininkystės paslauga, sutartis sudarė internetu.

Tokią sistemą praeitais metais įdiegėme vieninteliai Lietuvoje, atsisakėme sutarties sudarymo raštu – visos sutartys sudaromos elektroniniu būdu ir yra perkeliamos į studentų informacinę sistemą, kad kiekvienas studentas visuomet lengvai rastų sudarytos sutarties elektroninę versiją. Siekiame, kad visos stojimo ir sutarčių sudarymo procedūros būtų kaip įmanoma paprastesnės“, - sako Kęstutis Dubnikas, VU akademinių reikalų prorektorius

Stojantieji, sudarę sutartį pirmajame bendrojo priėmimo etape ir gavę kvietimą studijuoti Vilniaus universitete antrajame etape, norėdami nutraukti pirmąją sutartį turės atvykti į aukštąją mokyklą asmeniškai arba notariškai įgalioti tai padaryti kitą asmenį.

Šiandien skelbiami antrojo etapo rezultatai, sutartys sudaromos rugpjūčio 7 ir 8 dienomis. Neturintys sutarties su jokia aukštąja mokykla, ją su Vilniaus universitetu galės sudaryti internetu.

Sudarius sutartį internetu, studentams į universitetą vykti iki mokslo metų pradžios nereikės. Studentai, neturintys galimybės sutarties pasirašyti internetu, gali atvykti į Vilniaus universitetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.