Šiaulių policininkai dėkojo klebonui už budrumą

Tradiciją pagerbti pagalbininkus puoselėjantys Šiaulių policijos pareigūnai apdovanojo ir kleboną Joną Bagdoną, sulaikiusį klebonijos vagį, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Aug 7, 2013, 8:20 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:52 AM

Pakapės (Šiaulių r.) kaimo Švč.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų klebonas J.Bagdonas vagį sučiupo praėjusią savaitę. Ilgapirštis liepos 30-osios naktį kėsinosi apvogti senąją kleboniją.

Dvasininkas į kleboniją naktį ėjo, nes tąnakt smarkiai žaibavo. Todėl klebonas nusprendė, kad saugantis gamtos stichijos derėtų zakristijoje išjungti elektros tiekimą.

Eidamas prie pastato klebonas pamatė lauke sudėtus čiužinius, kitų daiktų. Nustebęs dvasininkas išsyk suprato, jog į senąją kleboniją bus įsibrovę nekviesti svečiai. Šis pastatas pastaruoju metu naudojamas kaip sandėlis.

Netrukus klebonas J.Bagdonas išgirdo kosint. Atsisukęs dvasininkas pamatė po obelimi sėdintį žmogų. Apgirtęs vyriškis bandė atidaryti pavogtą purškiamųjų dažų indelį. Jį tamsoje pavogęs Šiaulių rajono gyventojas 46 metų Gintaras S. manė, kad tai – alaus skardinė.

Klebono sugėdintas atėjūnas net nebandė sprukti, nors girdėjo, kaip dvasininkas skambina pareigūnams.

Šeimininkas pažino šį anksčiau jau teistą vyriškį, nes jį keletą kartų buvo samdęs padėti nudirbti ūkio darbus.

Vagis į pastatą pateko laužtuvu išlaužęs lauko durų spyną. Tuo pačiu įrankiu buvo nuplėšta ir vidines duris saugojusi pakabinamoji spyna.

Atidžiau į naktinio svečio grobį pažvelgęs klebonas J.Bagdonas pamatė, kad jis naudojosi žvake ir žiebtuvėliu. Kunigas apsidžiaugė, kad girtas vyriškis nepadegė pastato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.