Bažnyčios netekusiems Balbieriškio gyventojams – vyskupo užuojauta

Iki pamatų sudegusios bažnyčios netekę Balbieriškio miestelio žmonės sulaukė dvasinės paramos. Sužinojęs apie nelaimę Vilkaviškio vyskupijos vyskupas Rimantas Norvila pats pasisiūlė atvykti į sukrėstą miestelį ir šalia supleškėjusių maldos namų aukoti šv. Mišias.

Šv.Mišios Balbieriškyje, šalia sudegusios bažnyčios.<br>N.Povilaičio nuotr.
Šv.Mišios Balbieriškyje, šalia sudegusios bažnyčios.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-08-08 20:51, atnaujinta 2018-03-02 01:38

„Sulaukiau vyskupo skambučio, sužinojęs, jog mes netekome savo bažnyčios jis pasisiūlė atvykti ir šalia sudegusios bažnyčios aukoti šv. Mišias“, - portalui lrytas.lt sakė Balbieriškio parapijos klebonas Remigijus Veprauskas.

Klebonas pasistengė, kad apie mišias sužinotų kiek galima daugiau tikinčiųjų. Į mišias, kurias vyskupas R. Norvila aukojo po atviru dangumi, šalia sudegusios bažnyčios esančioje pievelėje susirinko keli šimtai parapijiečių. Atvyko ne tik Balbieriškio gyventojai, bet ir žmonės iš aplinkinių kaimų.

Žvelgdamas į milžiniška nuodėgulių krūva virtusią bažnyčią ne vienas garbaus amžiaus žmogus raudojo. Parapijiečiai pasakojo, kad ši bažnyčia buvo pats brangiausias miestelio turtas, su ja siejama daug brangių prisiminimų.

„Nelaimė sukvietė mus solidarumui, tos nelaimės išgyvenimui pakvietėme ir vyskupijos kunigus, kurie galėjo prisijungti. Šiuo buvimu kartu visai parapijai norime išreikšti užuojautą bei solidarumą. Tegul malda mums suteikia vilties, kad toje vietoje, kur daugiau nei šimtmetį stovėjo Dievo namai, kažkada turėsime kitus Dievo namus vėl mus suburiančius ir vienijančius tame pačiame tikėjime“, - prieš mišių auką į kelis šimtus susirinkusių tikinčiųjų kreipėsi vyskupas R.Norvila.

Kartu su juo mišias laikė beveik dvi dešimtys kunigų, atvykusių iš įvairių Vilkaviškio vyskupijos parapijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.