Neįgalieji pajūryje skraidys ir oro balionais

Palangoje, prie pat jūros Monciškėse įsikūrusioje paraplegikų

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 9, 2013, 7:26 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:04 AM

Į pirmą kartą Lietuvos ir užsienio šalių „Rotary“ klubų finansuojamą stovyklą susirinko 25 neįgalieji iš Lietuvos, Rusijos ir Latvijos bei juos lydintis asmenys.

Tarptautinę neįgaliųjų stovyklą pasveikino Vilniaus tarptautinio Rotary klubo prezidentas, Olandijos ambasadorius Lietuvoje Kornelis Spaansas, kuris ir iškėlė stovyklos vėliavą.

Labdaringa veikla visame pasaulyje pagarsėję „Rotary“ klubai nusprendė praskaidrinti neįgaliųjų kasdienybę ir jiems parengė renginių kupiną programą.

Savaitę truksiančioje stovykloje negalios ištiktiems jauniems žmonėms nuobodžiauti neteks. Jie dalyvaus čia vyksiančiame lauko teniso turnyre, Minijos upe plauks baidarėmis, virš pajūrio pakils oro balionais, važiuos į ekskursijas po Palangą, Klaipėdą, Nidą.

Be to, stovyklavietėje vyks muzikos terapijos renginiai, neįgalieji mokysis groti muzikos instrumentais, jiems paskaitas skaitys gydytojai, kiekvienas stovyklos dalyvis iš molio lipdys suvenyrus atminčiai.

Iš Telšių į stovyklą atvykusi 26 metų Laura Alčiauskaitė džiaugėsi galimybe gerai praleisti laiką prie jūros ir susipažinti su likimo draugais iš užsienio.

„Labai svajoju paskraidyti oro balionu. Jei ne ši stovykla, tokia pramoga neįgaliesiems būtų nepasiekiama svajonė“, - teigė Vytauto Didžiojo universitete psichologijos specialybės magistrės išsilavinimą turinti mergina.

Kvalifikuota psichologė L.Alčiauskaitė nuolatinio darbo neturi, nes darbdaviai į negalios ištiktus žmones vis dar žiūri įtariai.

„Tačiau veiklos sau susirandu ir savo kvalifikaciją išnaudoju“, - optimizmu tryško neįgaliųjų vežimėlyje sėdinti telšiškė. Stovykloje ją globoja kurso draugės sesuo Roberta Norkutė.

Kiti neįgaliuosius į Monciškes atlydėję jų draugai teigė, kad ši stovykla - ne tik puiki pramoga negalios ištiktiems žmonėms, bet ir poilsio savaitė jų artimiesiems, kurie nuolat juos slaugo ir jais rūpinasi kasdien.

Pirmąją tarptautinę neįgaliųjų stovyklą organizavo didelis rotariečių būrys.

Reikalingas lėšas projektui įgyvendinti surinko Vilniaus tarptautinis Rotary klubas bei Klaipėdos Aditė Rotary klubas.

Renginiais ir neįgaliųjų laisvalaikiu pasirūpino klaipėdiečiai: „Maris“, „Concordia 1826“, „Karalienės Luizos“, Senamiesčio Rotary ir jaunimą vienijantis Rotaract klubai, Klaipėdos Rotary ir Interact klubai, bei Palangos Rotary klubas.

Finansuojant neįgaliųjų stovyklą nemažai prisidėjo Homenhollen (Norvegija), Winterthur (Šveicarija), Palermo (Italija) Rotary klubai, D-1460 Rotary apygarda bei Rotary Foundation organizacija.

Stovyklos direktorė Klaipėdos Aditė Rotary klubo narė Raimonda Čejauskienė neatskleidė, kiek šiam projektui iš viso buvo surinkta lėšų, tačiau prasitarė, kad vien suplanuotų renginių organizavimui skirta 35 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?