Prieš startą V.Urboną įkvėpė nuostabūs Austrijos ir Šveicarijos vaizdai

Žėrintys „Swarovski“ kristalai, prabangūs restoranai, didingos bažnyčios ir pasakiški gamtos vaizdai – taip 55-erių lietuvį triatlono trenerį Vidmantą Urboną pasitiko Austrija ir Šveicarija.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Aug 14, 2013, 12:05 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:05 PM

Ketvirtadienį, kai Lietuvoje bus švenčiama Žolinė, panevėžietis Šveicarijoje plauks išilgai Keturių Kantonų ežero.

Lietuvoje prasidėjusi kelionė jį ir jo palydą stebino grožybėmis ir ruošė apie 11 valandų truksiančiam plaukimui.

Autobusu perlėkę per Lenkiją, Čekiją, Austriją, Lichtenšteiną, triatlono treneris su palaikymo komanda antradienį atvyko į Liucerną.

„Kelionė truko tris paras, miegojome Brno mieste Čekijoje, vieną naktį praleidome Austrijoje. Dabar esame Šveicarijoje, Liucernos mieste“, - pasakojo „Lietuvos ryto“ fotografas Vladas Ščiavinskas. Jis įamžins V.Urbono žygį.

Trečiadienį nuo ankstaus ryto V.Urbonas treniravosi – bandė Keturių Kantonų ežero vandenį. „Ketvirtadienį, jei viskas bus gerai, leis orai – nebus stipraus vėjo, uraganų, škvalų, – Vidmantas išplauks į paskutinį projekto „Vanduo – tai gyvybė“ etapą“, - prognozavo fotografas.

„Lietuvos rytas“ jau rašė, kad V.Urbono projektas „Vanduo – tai gyvybė“ truko penkerius metus. Per šį laiką panevėžietis perplaukė skirtinguose planetos žemynuose esančius šešis gėlavandenius ežerus, ir turėtų finišuoti septintajame.

Lietuvio plaukimas sutaps su šios šalies gelbėjimo tarnybos 75 metų jubiliejaus paminėjimu. Šventės dieną jis startuos Flueleno mieste kartu su dar maždaug 150 plaukikų.

Lydintys sportininkai keisis, o lietuvis planuoja nuplaukti maždaug 35 kilometrus iki Liucernos. Plaukimą lydės 20 laivų. Viename iš jų bus ne tik V.Urbono komanda, bet ir iš Lietuvos kartu su juo atvykusi žmonių grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.