Tautininkai sąskrydyje degino savo kritikų atvaizdus

Tautininkų sąjunga ragina atsikratyti blogybių – oligarchijos, seksualinio hedonizmo, mobilizuoti jėgas prieš Lietuvos nutautinimą. Šeštadienį Molėtų rajone vykusiame Tautininkų sąskrydyje, jos vadovai kvietė grąžinti į Lietuvą tautines ir dorovines vertybes – nacionalinį ir tautinį suverenitetą.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

2013-08-17 16:19, atnaujinta 2018-03-01 21:44

Susirinkusių į sąskrydį akivaizdoje Tautininkų sąjungos vicepirmininkas Julius Panka sudegino visuomenėje žinomų visuomenininkų atvaizdus, taip kviesdamas Lietuvą apsivalyti. Ugnyje liepsnojo: Artūro Rudomanskio, Marijos Aušrinės Pavilionienės, Nidos Vasiliauskaitės, Viktoro Uspaschiko, Valdemaro Tomaševskio, Petro Austrevičiaus, Algirdo Paleckio, Arkadijaus Vinokuro, Artūro Zuoko atvaizdai.

„Mes linkime Lietuvai apsivalyti nuo šių žmonių skleidžiamo blogio, o pirmiausia – apsivalyti jiems patiems. Tikimės, kad šventa lietuviška ugnis sudegins negeroves ir paskatins tautą apsivalyti“, – mesdamas į ugnį atvaizdus, kalbėjo jis.

Į sąskrydį susirinkę Tautininkų sąjungos atstovai dvi dienas vyksiančioje stovykloje dalyvaus diskusijose apie Lietuvos ateitį Europos Sąjungoje (ES), Baltijos šalių nacionalistų glaudesnio bendradarbiavimo perspektyvas, baltiškas tradicijas ir tautišką mąstymą bei gyvenimo būdą.

J. Panka portalui lrytas.lt sakė, kad stovykla siekiama suburti bendraminčius, o tuo pačiu jaunimui skiepyti lietuviškumą ir patriotiškumą, su jaunimu kalbėti apie Lietuvos blogybes – homoseksualizmą, Lietuvos išpardavinėjimą kitataučiams ir beatodairišką paklusimą ES institucijoms.

Nepriklausomybės akto signataras Audrius Rudys sakė, kad sąskrydyje bus diskutuojama apie visuomenės raidą, aptarta Tautininkų sąjungos pozicija visuomenei aktualiais klausimais.

„Simbolinę apsivalymo formą galima traktuoti įvairiai, bet idėjos nuo kurių apsivaloma, man – priimtinos. Svarbiausia – Lietuvių tautos tęstinumas, jos likimas, todėl daugelis pasiūlytų asmenų, nuo kurių idėjų apsivaloma, man priimtini“, – apie apsivalymo idėją kalbėjo jis.

A.Rudžio įsitikinimu, visus tautininkus vienija bendras požiūris į valstybę: „Lietuva turėtų išlikti nacionaline valstybe, o ne tapti kieno nors provincija – Lenkijos, ar Europos Sąjungos. Mūsų valstybės degradacija – didžiausias mūsų rūpestis.“

Tautininkų sąjungos tarybos narys ir apsivalymo idėjos autorius Marius Kundrotas tvirtino, kad deginant žmonių atvaizdus linkima visuomenės veikėjams apsivalyti nuo Lietuvos visuomenei skleidžiamų savo purvinų idėjų ir blogio. Be to, raginama apsivalyti ir pačiai Lietuvai.

„Gėrio apraiškos yra panašios, tačiau blogio idėjos – savitos ir skirtingos. Kiekvienas asmuo, kurio atvaizdas sudegintas – savitas, skirtingai prisidėjo prie Lietuvos nutautinimo“, – samprotavo jis.

M.Kundroto įsitikinimu, į blogio sampratą sutelpa oligarchija, valdoma demokratija, taip pat iškreipta rinkos sistema, kuri asmenį paverčia rinkos priedėliu. Anot jo, seksualinis hedonizmas – lytinių iškrypimų propagavimas – dar viena blogybė.

Tarp blogybių – korupcija, machinacijos ir finansinės avantiūros, tautų nesantaikos kurstymas: „Pietryčių Lietuvoje tam tikros grupės segreguojamos mokyklose ir visuomenėje.“

Lietuva pirmiausia turėtų mobilizuotis ir pradėti kovą kompleksiškai, bet ne su pavienėmis problemomis: „Reikia grąžinti į Lietuvą tautines ir dorovines vertybes – nacionalinį suverenitetą.“

M.Kundroto įsitikinimu, vienintelis kovos su negerovėmis kelias – savišvieta, bendruomenių švietimas: „Reikia kurti bendruomenes, tautinėmis vertybėmis paremtas visuomenines organizacijas. Reikia mobilizuoti jėgas ir eiti į rinkimus, o vėliau keisti visą politinę ir teisinę sistemą.

Vakare tautininkai klausysis tik lietuviškos muzikos – folkloro grupės „Karužė“ ir žymiausios Lietuvoje patriotinio roko grupės „Diktatūra“ koncerto.

Sąskrydžio programoje numatytas šachmatų turnyras, seniausio lietuviško žaidimo „Ripka“ varžybos, šaudymas lankais į taikinius ir tautinės sriubos ragavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.