Įklimpusiai pedagogei – solidi kompensacija

Penkiais nusikaltimais kaltinama Donvina Savickienė nebevadovaus Kuršėnų meno mokyklai, bet moteriai skursti nereikės. Solidžių užtarėjų turinti pedagogė iš darbo vakar atleista su nemenka kompensacija.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Aug 20, 2013, 8:34 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:47 PM

D.Savickienė kaltinama piktnaudžiavimu tarnyba, dokumentų klastojimu, sukčiavimu, turto pasisavinimu ir apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu. Įtariama, kad piktnaudžiaujant tarnyba iš viso buvo pasisavinta apie 40 tūkstančių litų.

Tačiau teismo procesas dar neprasidėjo – pirmas posėdis numatytas rudenį, rašo „Lietuvos rytas".

Šiaulių rajono savivaldybės vadovai galėjo siekti atleisti įklimpusią pavaldinę už nusižengimus, bet nuspręsta eiti kitu keliu.

Vasaros pradžioje rajono politikai nutarė D.Savickienę atleisti abipusiu susitarimu ir jai išmokėti 4 mėnesinių atlyginimų dydžio 14,9 tūkstančio litų kompensaciją, taip pat išmoką už nepanaudotas atostogas.

Tačiau atleisti D.Savickienės nebuvo galima, nes ji staiga susirgo ir tarybos posėdyje nepasirodė.

Tada pedagogė atsiuntė pageidavimą būti atleista, kai baigs galioti nedarbingumo pažymėjimas. Tokia proga pasitaikė vakar.

Triukšmą dėl partijai „Tvarka ir teisingumas” priklausančios D.Savickienės darbo metodų ir klestinčių negerovių prieš porą metų sukėlė mokyklos kolektyvas, kuris suskilo į dvi dalis.

Bet net ir savivaldybės kontrolieriaus pateiktos itin nepalankios išvados neišjudino ne vieną užtarėją turinčios D.Savickienės.

Skundą rašyti išdrįsę pedagogai teigė, kad juos bandoma įbauginti, mokykloje nuolat tvyro baimė.

Niekas nepasikeitė ir Šiaulių apygardos prokuratūrai pareiškus įtarimus D.Savickienei. Darbdaviai jai skyrė tik pastabą.

Pedagogę įklampino ir apgaulinga buhalterija, ir giminaičių įdarbinimas, ir savivaldybės bei ugdytinių tėvų lėšų pasisavinimas.

Apskaičiuota, kad vien iš savivaldybės biudžeto skirtų pinigų pasisavinta apie 16,7 tūkstančio litų.

Tiesa, Šiaulių rajono savivaldybės vadovai iki pat šiol trypčioja ir nepateikė ieškinio žalai atlyginti.

Negeroves į viešumą iškėlę pedagogai įsitikinę, kad politikams elgtis principingai kliudo asmeniniai ir partiniai ryšiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.