Kodėl man liepiama kairę ausį kasytis dešine koja?

Gėda prisipažinti, tačiau vakar ir aš pradėjau diskutuoti su

Daugiau nuotraukų (1)

Gintautas Cibas

2013-08-21 14:49, atnaujinta 2018-03-01 20:05

Pasikalbėjau nuoširdžiai su LNK kanalu, kai 22 val. prisėdęs ant sofos žiūrėti vakarinių žinių, išvydau rodomą kažkokį filmą. Ir tik tada prisiminiau prieš kokį mėnesį girdėtą reklamą, jog LNK žinios bus dar patogesniu (!) laiku - 21 val. 21 min.

Ir pasijutau kvailiu, kuris nesupranta, kad toks laikas žinioms yra žiauriai patogus. Nejaugi neaišku? Juk taip nutarė ne koks runkelis, o pats televizijos vadybos guru. O jis žino ką daro!

Kažkada ir TV3 pasiūlė gerokai patogesnį nei 22 valandos laiką vakarinėms žinioms (mat norėjo perspjauti LNK). Nuo to laiko TV3 žinių nebematau. Nes net į galvą nešauna mintis televizoriaus įsijungti kažkuriuo metu tarp 21 val. 30 min. ir 22 val.

Šiaip jau žmonės darbo ir poilsio laiką planuoja kas valandą, pusvalandį arba kas ketvirtį valandos. Nes taip tiesiog patogiau. Ir labai patogu, kai prie tokio gyvenimo ritmo prisitaiko TV žinių laidos.

Ar kas nors esate sutikęs žmogų, kuris dieną planuotų kas 21, 37 arba 53 minutes? Bent jau aš tokio nepažįstu. Tiesa, du tokius jau žinau. Vienas dirba LNK, kitas - TV3 televizijoje.

Panašu, jog televizijos suka tuo pačiu keliu, kaip ir parduotuvės, kurios, kad pirkėjams būtų patogiau (!), kone kas mėnesį iš naujo į skirtingas vietas lentynose sudėlioja prekes.

Iki šiol puikiai prisimenu savo įspūdžius, kai sostinės Baltupių rajone užšokęs į nedidelę parduotuvę, kurioje iki tol mintinai žinojau, kur kas padėta, staiga neberadau cukraus. Nes kažkas nutarė, jog man iki šiol buvo nepatogi jo dislokacijos vieta.

Tąsyk ieškodamas cukraus lentynas apšuoliavau kone tris kartus. Prie kruopų nėra, prie miltų nėra, prie saldumynų nėra... Žinote, kur radau cukrų? Ogi šalia rytietiškų prieskonių! Vadybininkų fantazija beribė.

Mat jį velniai, užteko vieno karto ir įsidėmėjau, kur rasti cukraus (tikiuosi, kad artimiausią pusmetį jis ten, „žiauriai patogioje vietoje“, ir gulės), bet kaip įsidėmėti, kad žinios rodomos „žiauriai patogiu laiku“ 21 val. 21 min. - galva neišneša.

Pabaigai, paprastas klausimas televizijos žinių programų laikų kaitaliojimo genijams: kodėl ne tik aš, bet ir daugelis dabartinių keturiasdešimtmečių puikiai prisimena, kada sovietmečiu rodydavo laidą „Labanakt, vaikučiai“ su teta Beta? (jeigu ką, tai 20 val. 30 min. Ir taip buvo visada.)

Atsakymas irgi paprastas: nes tais laikais televizijose nedirbo vadybos guru, kuris manė, kad patogiausia kairę ausį pasikasyti dešine koja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“