Radijo stotyje Pūkas laidų ciklas – „Lygybės dialogas: išgirsti ir suprasti“

Vaikų žaidimų aikštelėje viena mama tarstelėja: „Kaip nenorėčiau, kad mano vaikas išsiskirtų iš kitų. Gyvenimas ir šiaip nelengvas…“.

Radijo stotyje „Pūkas“ nuo rugpjūčio 22 dienos startuoja laidų ciklas „Lygybės dialogas: išgirsti ir suprasti”.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Radijo stotyje „Pūkas“ nuo rugpjūčio 22 dienos startuoja laidų ciklas „Lygybės dialogas: išgirsti ir suprasti”.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2013, 10:43 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:45 PM

Kodėl, kai viešai skelbiama, jog pagrindinis švietimo tikslas – ugdyti kūrybiškas ir originalumu pasižyminčias asmenybes, kai darbo rinkoje vertinami savo savybėmis išsiskiriantys darbuotojai, tėvai trokšta, jog jų atžalos jokiu būdu neišsiskirtų iš kitų?

Radijo stotyje „Pūkas“ nuo rugpjūčio 22 dienos startuoja laidų ciklas „Lygybės dialogas: išgirsti ir suprasti”. Penkiolikoje laidų bus kalbama apie įvairialypę diskriminaciją, toleranciją ir pagarbą kitokiems.

Apie žmonių baimę būti kitokiais, individų skirtybes ir kitoniškumą kalbėsime radijo stoties „Pūkas“ programos laidose.

Kas antrą ketvirtadienį radijo stoties „Pūkas“ eteryje laidos bus transliuojamos 11.00 valandą, o kartojamos radijo stotyje „Pūkas 2“ po 17 val. žinių.

Šiame Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos ir partnerių inicijuotame radijo laidų cikle nebus pateikiami „aukų“ portretai. Priešingai, laidose bus pateikti pavyzdžiai, kai žmonės savo drąsa ir atvirumu, jei neįveikė, tai sumažino išankstinius nusistatymus jų išskirtinių savybių atžvilgiu. Žmones, savo tvirtumu ir ryžtu apgynusius savo teises.

Radijo pokalbiais sieksime praplėsti nusistovėjusį informacinių šviečiamųjų laidų formatą, sudominti klausytojus. Į laidas bus kviečiami savo srities ekspertai ir paprasti piliečiai, kovojantys už savo teises.

Mėginsime įsijausti į įvairias gyvenimo situacijas, kuriose gausu nepagarbos žmogui, baimės kitoniškumui atvejų. Atskleisime situacijas, kai gindami savo, pamirštame kitų teises, o trypdami ar pamindami kitų vertybes, kovojame dėl savųjų.

Laidose daugiausia dėmesio skirsime klausimui „Kaip atpažinti ir vertinti diskriminuojantį ar menkinantį elgesį“, nes nepagarbaus bendravimo su savo bendrapiliečiais apraiškų tiek daug, jog prie to priprantame, o tie, kuriems tenka atlaikyti „smūgius“, nuleidžia rankas.

Laidos parengtos pagal projektą „Įvairovės parkas“ projekto Nr. VP1-1.3-SADM-01-K-01-010 įgyvendinant 2007-2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 1 prioriteto „Kokybiškas užimtumas ir socialinė aprėptis“ VP1-1.3-SADM-01-K priemonės „Diskriminacijos mažinimas ir socialinių problemų prevencija darbo rinkoje“ programą.

Projektą „Įvairovės parkas“ įgyvendina Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, partneriai – Lietuvos neįgaliųjų forumas ir Lietuvos gėjų lyga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.