Krašto apsaugos ministras J.Olekas lankosi Afganistane

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas šeštadienį atskrido į Afganistaną. Vizito metu ministras dalyvaus iškilmingoje Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG) karinės stovyklos perdavimo Afganistano nacionalinei armijai ceremonijoje Čagčarane. Lietuva, perdavusi stovyklą Afganistano nacionalinei armijai, užbaigs daugiau nei aštuonerius metus trukusią didžiausią ir pirmąją savo savarankišką tarptautinę misiją.

J.Oleko viešnagė Afganistane truks iki kitos savaitės pradžios.<br>Mjr. R.Putniko nuotr.
J.Oleko viešnagė Afganistane truks iki kitos savaitės pradžios.<br>Mjr. R.Putniko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 25, 2013, 10:28 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:26 PM

Taip pat ministras susitiko su Afganistano gynybos ministru, NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) vadovybe, Goro provincijos gubernatoriumi, kitais pareigūnais. Susitikimuose su NATO operacijos vadovybe ir Afganistano valdžios atstovais buvo aptarti Goro provincijos atkūrimo grupės misijos užbaigimo, Lietuvos karių išvedimo iš Goro provincijos klausimai, Lietuvos tolesnį dalyvavimą ISAF operacijose Afganistane 2013–2014 metais ir vėliau.

Taip pat ministras susitiko su Afganistano pietuose dislokuotais Specialiųjų operacijų pajėgų eskadrono ir Kandaharo oro uoste tarnaujančiais Afganistano sraigtasparnių pilotus rengiančiais Lietuvos karinių oro pajėgų bei Nacionalinio paramos elemento kariais.

Šiuo metu Afganistane tarnauja apie 260 Lietuvos karių. Didžioji jų dalis yra dislokuota Goro provincijoje. Kiti kariai tarnauja ISAF štabuose Kabule ir Herate, taip pat Kandaharo oro uoste, Afganistano pietuose Zabule.

Kartu su krašto apsaugos ministru Afganistane taip pat lankosi krašto apsaugos viceministras Marijus Velička, Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai Eduardas Šablinskas ir Valdas Vasiliauskas, Seimo narė Dangutė Mikutienė, LR ministro pirmininko patarėjas Audrius Brūzga, užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas, Lietuvos ambasadorius prie NATO Kęstutis Jankauskas, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorė Deborah Ann McCarthy, AB „Lietuvos geležinkeliai“, kariuomenės vadovybės, Krašto apsaugos ministerijos atstovai.

Vizitą krašto apsaugos ministras Afganistane planuojama baigti kitos savaitės pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.