Ligoninių sąskaitose — milijoninės skolos

Šalies ligonines vis labiau smaugia skolų kilpa. Kai kurių gydymo įstaigų vadovai tiesiai šviesiai kalba apie bankroto grėsmę, tuomet esą nukentėtų visi - ir pacientai, ir gydytojai. Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis nė nesileidžia į kalbas apie finansavimo didinimą ir žada geriausiu atveju laikinai aplopyti ligoninių biudžetų skyles.

Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos ryto TV

Aug 28, 2013, 8:55 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:46 PM

Pavyzdžiui, į Joniškio ligoninę plūsta ne tik sergantieji, bet ir grasinimai už nesumokėtas skolas netrukus atsidurti teismuose. Vien už elektrą ligoninė skolinga 100 tūkstančių litų, o bendra skola artėja prie milijono. Anot ligoninės administracijos, kad gydymo įstaiga nebankrotuotų, medikai varomi nemokamų atostogų, vėluoja atlyginimai.

Gydytojų vadovų sąjungos surinkti naujausi duomenys rodo, kad riebūs minusai šviečia absoliučiai visų ligoninių sąskaitose, bendra ligoninių skola siekia apie 120 milijonų litų. Ligoninių vadovai sako, kad dėl pinigų trūkumo gydymo įstaigas ištikęs krachas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.