Lietingą mokslo metų šventę Vilniaus moksleiviai „laistė“ po tiltu

Darganotas pirmadienis nuplovė moksleivių ir studentų norą svaigintis parkuose, tarpuvartėse ir kitose viešose vietose. Vis tik su policijos ekipažu po Vilnių važinėję portalo lrytas.lt žurnalistai aptiko keletą moksleivių, šventusių neįprastai. Jie šventė ir prasčiokiškai, ir aristokratiškai tuo pat metu: gėrė po Žaliuoju tiltu, bet – ne pigų gėrimą, o burboną „Kentuky Jack“.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2013-09-02 21:30, atnaujinta 2018-03-01 14:39

Vakarėjančio Vilniaus gatvėmis su policijos ekipažu važinėjusiems portalo lrytas.lt žurnalistams Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos patrulių būrio vadas Viktoras Pavlovas sakė, jog sostinėje bus palyginti ramu – vėsus oras ir lietus išvaikė iš atvirų vietų mokslo metų pradžią svaigalais „laistyti“ mėgstantį jaunimą.

Šiais metais mokymosi sezono iškilmės prasidėjo rugsėjo 2-ąją, kai draudimas prekiauti alkoholiu nebegaliojo. Iš parduotuvių traukė svaigalais nešini jaunuoliai. Tačiau viešoje vietoje dėl nepalankaus klimato ir sustiprinto policijos budėjimo linksmintis vengė.

Susirinko patiltėje

Vis tik pavakare po Žaliuoju tiltu buvo pastebėtas būrelis jaunuolių, tarp jų ir dvi merginos.

Ant patiltės atbrailos stūksojo du buteliai „Coca Cola“ ir daugiau nei pusė nugerto 0,7 litrų talpos burbono „Kentuky Jack“.

Pamačiusi policininkus ir žurnalistus V.Kačialovo gimnazistė puolė aiškintis: „Aš negėriau nė lašo, tik su draugais susitikti atėjau!“

Susitikimo vieta - po Žaliuoju tiltu lietui pliaupiant - atrodė keistoka. Vaikinai ir dvi merginos tikino, jog jie alkoholio viešoje vietoje negeria, tik šiaip, dėl gražaus vaizdo pasistatė butelį amerikietiško viskio.

Policininkai liepė išpilti alkoholį – nepigiai moksleiviams kainavusio „Kentuky Jack“ turinį prarijo Neris.

„Mes juos galėjome tik įspėti, bausti galima tik nustačius svaigalų vartojimo faktą“, - paaiškino pareigūnas Jonas Davidonis.

Gėrė ir laiptinėse

Visi linksmybių patiltėje dalyviai buvo pilnamečiai. „Juventus“ gimnazijos moksleiviu Deiviu prisistatęs vaikinas žurnalistui prisipažino truktelėjęs ir čia pat pasigyrė: „Mes juk ne valkatos, ne pigų alų siurbėme, o taurų gėrimą vartojome. Nusprendėme nemoksleiviškai pasilepinti šią dieną. Tiesa, viešoje vietoje ir iš butelio kakliuko gėrėme, bet taip jau išėjo.“

Per policijos raciją buvo girdėti, kad gautas gyventojų pranešimas apie S.Nėries gatvėje, daugiabučio laiptinėje geriančius jaunuolius. Tačiau atvykę patruliai jų jau neberado.

Dviratininkas partrenkė moterį

Pirmadienį sostinėje nebuvo pranašautų spūsčių, tačiau eismo nelaimių pasitaikė. Dieną Kalvarijų gatvėje su sunkvežimiu susidūrė greitasis autobusas, nukentėjo, nors ir nesunkiai, 19 keleivių.

Apie 18 val. prie Spaudos rūmų Justiniškėse dviratininkas partrenkė ir sužalojo moterį. Nukentėjusioji nugabenta į Lazdynų ligoninę.

Vakare mieste buvo matyti žymiai daugiau automobilių, nei iš ryto. Mašinų eilės nusidriekė Geležinio Vilko gatvėje, Kalvarijų gatvėje, sankryžoje prie buvusios Kuro aparatūros gamyklos.

„Pastaruoju metu eismo įvykių per mokslo metų šventes nebebūna išskirtinai daug. Vengdami spūsčių tą dieną žmonės mažiau sėda prie vairo, atsargiai važiuoja, žino, jog bus sustiprintas patruliavimas, eismo kontrolė“, - sakė Kelių policijos patrulių būrio vadas V.Pavlovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.