Mokyklų duris atvers apie 29 tūkst. pirmokų

Veiks 674 darželiai, kuriuos lankys 89 tūkst. ikimokyklinukų.

Rugsėjį bendrojo lavinimo mokyklų duris atvers 351,4 tūkst. mokinių, iš jų – apie 29 tūkst. pirmokų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rugsėjį bendrojo lavinimo mokyklų duris atvers 351,4 tūkst. mokinių, iš jų – apie 29 tūkst. pirmokų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 2, 2013, 7:20 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:03 PM

Kai kurios ugdymo įstaigos mokslo metus jau pradėjo sekmadienį, rugsėjo 1-ąją, bet 95 proc. ugdymo įstaigų šiai progai pasirinko pirmadienį.

Rugsėjo 2-ąją mokslo metai prasidės ir Vilniaus universitete, kitose aukštosiose mokyklose.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad Rugsėjo 1-oji – mokslo ir žinių diena, kurią siejame su nauja pradžia ir naujais iššūkiais.

„Tai – kuriančios Laisvos Lietuvos šventė. Tokios Lietuvos, kuria džiaugtumėmės ir didžiuotumėmės. Kuriai skirtumėm savo rankas, širdis ir protus. Kuriai būtumėm geranoriški, ištikimi ir pasiaukojantys. Todėl kurkime Lietuvą ir jos Laisvę mokyklos suoluose, universiteto auditorijose ir kiekvienuose namuose. Kurkime Lietuvą ir niekada nepamirškime, kad Ji kuria mus“, - pranešime spaudai teigė prezidentė.

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas sako, kad tik išsilavinę jaunuoliai bus laisvi ir atsakingi kurti ateities Lietuvą: „Aš tikiu, kad tęsdami mūsų pradėtus darbus Jūs padarysite daug daugiau“.

„Būkite žingeidūs ir atviri iššūkiams, kurkite ir tobulėkite“, - mokslo metų pradžios proga palinkėjo premjeras Algirdas Butkevičius.

Anot ministerijos, rugsėjį bendrojo lavinimo mokyklų duris atvers 351,4 tūkst. mokinių, iš jų – apie 29 tūkst. pirmokų.

Naujais mokslo metais veiks per 1200 bendrojo ugdymo mokyklų, kuriose dirbs 35,8 tūkst. mokytojų.

Veiks 674 darželiai, kuriuos lankys 89 tūkst. ikimokyklinukų.

Mokslo metais duris atvers 260 neformaliojo švietimo įstaigų.

Lietuvoje veikia 47 aukštosios mokyklos, iš jų 27 valstybinės: 23 universitetai ir 24 kolegijos, taip pat 70 profesinių mokyklų.

Naujais mokslo metais šalies universitetuose ir kolegijose studijuos daugiau kaip 28 tūkst. pirmakursių, iš jų 15 tūkst. studijas finansuos valstybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.