A.Ažubalis: „Santykių užmezgimui su Kuba pasirinktas pats netinkamiausias metas“

Vertindamas Vyriausybės ketinimus 2013 m. rugsėjo 4 d. pritarti Lietuvos Respublikos diplomatinių santykių užmezgimui su Kubos Respublika, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, šešėlinis užsienio reikalų ministras A. Ažubalis atkreipia dėmesį į pačiu netinkamiausiu metu valdančiųjų atliekamus Lietuvos užsienio politikos vertybinės krypties pakeitimus ir jų keliamą grėsmę nacionaliniams valstybės interesams.

A.Ažubalis teigia, kad Lietuva susidomėjo Kuba netinkamu metu.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Ažubalis teigia, kad Lietuva susidomėjo Kuba netinkamu metu.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2013, 2:02 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:25 PM

„Būtent dabar, kai įsibėgėja Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungai, kai siekiame rodyti pavyzdį ir telkti Europos Sąjungos valstybes grynai vertybiniam apsisprendimui dėl suartėjimo su Rytų Partnerystės šalimis, valdantieji pasišovė „susidraugauti“ su režimu, kurį Freedom House ir kitos pasaulinės žmogaus teisių organizacijos pripažįsta viena nelaisviausių ir represyviausių komunistinių diktatūrų pasaulyje“, – teigia A.Ažubalis.

Pasak parlamentaro, šis be gilesnių apmąstymų ir platesnių tarpžinybinių konsultacijų Užsienio reikalų ministerijos inicijuotas žingsnis neprisidės ir prie santykių su strateginiais saugumo partneriais JAV gilinimo, o juk būtent tam buvo skirtas praeitos savaitės Prezidentės susitikimas su Jungtinių Amerikos Valstijų vadovybe.

„Tarptautinė sistema išgyvena regioninių įtampų ir nerimo laikotarpį. Šiame kontekste mums labai svarbus Baltijos valstybių vadovų vizito JAV metu sulauktas išskirtinis amerikiečių Prezidento ir viceprezidento dėmesys šiam regionui.

JAV vadovybė parodė, kad atsakydami į geopolitinio netikrumo būseną, mūsų partneriai nenusisuka ir išlaiko suinteresuotumą Šiaurės–Baltijos valstybių regiono poreikiais.

O koks Lietuvos atsakas? Kaip tyčia, vos už keleto dienų pritardami santykių su Kuba užmezgimui, valdantieji parodo, kad patys sukasi priešinga kryptimi. Tolyn nuo demokratinių vertybių ir artyn to, ką dabartinė Vyriausybė naiviai vadina pragmatiškumu“, – pabrėžia Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.