Bergeno lietuvių vaikai pasveikino rugsėjį

Rugsėjo 1 d. lietuvių bendruomenė Bergene kvietė savo narius į lituanistinės mokyklos „Abėcėlė“ naujų mokslo metų atidarymo šventę kartu su Nomeda Marčėnaite.

Rugsėjo 1 d. lietuvių bendruomenė Bergene kvietė savo narius į lituanistinės mokyklos „Abėcėlė“ naujų mokslo metų atidarymo šventę kartu su Nomeda Marčėnaite.<br>M.Butnoriaus nuotr.
Rugsėjo 1 d. lietuvių bendruomenė Bergene kvietė savo narius į lituanistinės mokyklos „Abėcėlė“ naujų mokslo metų atidarymo šventę kartu su Nomeda Marčėnaite.<br>M.Butnoriaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2013, 10:23 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:34 PM

BLB pirmininkė Edita Jakubkienė gausiai susirinkusiems vaikučiams ir jų tėveliams pristatė atsinaujinusį mokyklos darbuotojų ir mokytojų kolektyvą. Lituanistinės mokyklos „Abėcėlė“ vadovė Aušra Blažauskaitė papasakojo apie mokyklos veiklos perspektyvas ir programą šiems mokslo metams ir pakvietė tėvus išsakyti savo nuomonę ir pageidavimus. Tuo tarpu lietuvių kalbos mokytojos Zita Beliakienė ir Neringa Cymermonienė susipažino su vaikučiais ir papasakojo apie lietuvių – mūsų gimtosios kalbos – mokymosi ir išsaugojimo svarbą.

Bendruomenę sveikino ir renginyje dalyvavo kunigas Voldemaras.

Specialiai į šventę iš Vilniaus atvykusi menininkė, laidų ir renginių vedėja Nomeda Marčėnaitė pristatė savo knygą vaikams „Lėlė“. Knyga buvo nominuota „Metų knygų rinkimuose“ ir įvertinta kaip reikšmingiausias metų debiutas ir geriausia knyga mažiausiems skaitytojams. Po šilto ir šmaikštaus pašnekesio su mažaja auditorija, Nomeda noriai atsakinėjo į kartais keblokus vaikų klausimus, pasirašinėjo jų gausiai įsigytas knygeles ir fotografavosi atminčiai. Žadėjo dar sugrįžti.

Po oficialios šventės dalies mažieji lietuviukai, jų tėveliai ir svečiai laiką leido maloniai bendraudami ir vaišindamiesi šventiniu tortu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.