Romą pasiekęs E.Vareikis pametė kelią į Vilnių

Kelią į Romą Vilniaus oro uoste sunkiai skynęsis Seimo narys Egidijus Vareikis nesuranda kelio ir atgal į tėvynę. Neoficialiomis žiniomis, pirmadienį į Vilnių parskristi turėjęs konservatorius vėl užstrigo – šįkart Danijos sostinėje Kopenhagoje.

Seimo narys E.Vareikis užstrigo Danijos sostinėje Kopenhagoje.<br>Fotomontažas
Seimo narys E.Vareikis užstrigo Danijos sostinėje Kopenhagoje.<br>Fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2013, 8:57 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:11 PM

Pirmadienį su E.Vareikiu susisiekęs Seimo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Rokas Žilinskas tvirtino, jog kolega iš Romos žadėjo sugrįžti tos pačios dienos vakarą.

Bėdų su alkoholiu taip pat turėjęs R.Žilinskas frakcijos kolegai norėjo ištiesti pagalbos ranką. Bet pasitikti E.Vareikio į oro uostą nuvykęs R.Žilinskas klajūno nesulaukė. „Nuo to laiko iš jo neturime jokių žinių“, - pripažino bergždžiai pirmadienio vakarą E.Vareikio laukęs R.Žilinskas.

Parlamentaras su praėjusią savaitę Vilniaus oro uoste sumaištį sukėlusiu E.Vareikiu telefonu bendravo prieš pat jam išskrendant iš Romos. Seimo narys į Vilnių planavo grįžti per Kopenhagą.

R.Žilinskas spėjo, kad E.Vareikis iš Romos vis dėlto greičiausiai išskrido, bet pasiliko Kopenhagoje. Nei jam, nei jo ieškojusiems Seimo frakcijos darbuotojams antradienį su politiku susisiekti nepavyko – jo mobilus telefonas visą laiką buvo išjungtas. „Esame be galo išsigandę, ieškome“, - po dar vieno nesėkmingo bandymo susisiekti su kolega kalbėjo R.Žilinskas.

Anot parlamentaro, E.Vareikis paskutinio pokalbio metu atrodė labai išsigandęs bei sutrikęs. „Jis guodėsi, kad nuo jo visi nusigręžė, kad jis niekam nereikalingas, todėl jis nematąs prasmės sugrįžti“, - prieš skrydį vykusį pokalbį prisiminė R.Žilinskas.

Tačiau, anot R.Žilinsko, savo planų E.Vareikis neatskleidė. „Aš bandžiau jį įkalbėti sėsti į lėktuvą ir grįžti, tikinau, jog niekas čia nuo jo nenusisukę. Aiškinau, kad tie, kurie jį mylėjo – tebemyli ir, kad tik grįžusiam jam galėsime kaip nors padėti. Bet, panašu, jam atrodo, kad dangus jau griūva“, - R.Žilinskas nedrįso spėlioti kaip gali baigtis užsitęsusi E.Vareikio kelionė į Romą.

Ji prasidėjo dar praėjusį ketvirtadienį, kai galimai neblaivus parlamentaras nebuvo įleistas į lėktuvą.

Nepaisant to, E.Vareikis negrįžo į namus blaivytis, bet kone visą dieną blaškėsi po oro uostą, savo elgesiu stebindamas aplinkinius. Bėdų dėl alkoholio turintis vyras atrodė praradęs nuovoką, kalbėjo itin nerišliai. Šalia oro uoste snūduriuojančio politiko gulėjo stiklainiais su alkoholio likučiais, tačiau jis nepripažino esąs girtas.

Į Romoje vykusio Tarptautinio katalikų įstatymų leidėjų tinklo organizuojamas diskusijas susiruošęs parlamentaras mojavo maldaknyge ir aiškino į užsienį vykstantis privačiai. Politikas nekėlė grėsmės, todėl nei oro uosto darbuotojai, nei policijos pareigūnai prieš E.Vareikį nesiėmė jokių veiksmų.

Tiesa, policininkai parlamentarą palydėjo į taksi automobilį, tačiau nuvažiavus iki pirmo šviesoforo, E.Vareikis panoro sugrįžti atgal į oro uostą, kur jam po kurio laiko pavyko pakeisti bilietą. Bet ketvirtadienį Romoje prasidėjusiame renginyje Seimo narys pasirodė tik šeštadienį.

Po konservatoriaus tragikomiškų nuotykių oro uoste jo bendražygių kantrybė trūko. Konservatorių vedlys Andrius Kubilius pareiškė, kad laukia rimtas pokalbis su nuolat į skandalus įsiveliančiu E.Vareikiu.

Savo noru trauktis iš Seimo E.Vareikį paragino ir buvusi parlamento vadovė Irena Degutienė, taip pat – vienas iš frakcijos vadovų Jurgis Razma. Padėti kolegai kapstytis iš bėdų pasiryžęs R.Žilinskas irgi įsitikinęs, kad E.Vareikis neturi kitos išeities.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.