Alytaus rajone - šernų trichineliozė

Alytaus rajono Mikalavo kaime (Pivašiūnų sen.) medžiotojų klubo „Varėnė“ bei Kaikės miške (Krokialaukio sen.) medžiotojų būrelio „Krokialaukis“ sumedžiotiems šernams nustatyta trichineliozė. Nuo metų pradžios mūsų šalyje užregistruota daugiau nei 50 trichineliozės atvejų, nustatytų šernams, kiaulėms – 3 atvejai.

Nuo metų pradžios mūsų šalyje užregistruota daugiau nei 50 trichineliozės atvejų, nustatytų šernams, kiaulėms – 3 atvejai.<br>V.Balkūno nuotr.
Nuo metų pradžios mūsų šalyje užregistruota daugiau nei 50 trichineliozės atvejų, nustatytų šernams, kiaulėms – 3 atvejai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-04 12:18, atnaujinta 2018-03-01 14:00

„Šiais metais tai jau trečias atvejis mūsų rajone, kai nustatoma ši pavojinga liga. Nušauti šernai buvo ištirti, o nustačius, kad laukiniai gyvūnai užsikrėtę trichinelioze, jų skerdenos sunaikintos gyvūninių atliekų utilizavimo įmonėje „Rietavo veterinarinė sanitarija“, – kalbėjo Alytaus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Jonas Vaikšnoras. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad, naudodami maistui sumedžiotų žvėrių ar namuose skerstų kiaulių mėsą, nepatikrintą veterinarijos gydytojo dėl trichineliozės užkrato, žmonės rizikuoja net tik savo ir savo artimųjų sveikata, bet ir užsitraukia teisinę atsakomybę. Trichineliozė plinta per kiaulieną ir šernieną. Žmonės šia parazitine liga užsikrečia vartodami žalią ar nepakankamai termiškai apdorotą užsikrėtusių gyvūnų mėsą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.